'Fresh Screens' presenteert de muziekdocumentaire 'This Much I Know To Be True', een ode aan Nick Cave en Warren Ellis

Muziek | Zoals elke week kan je in 'Fresh Screens' op Pickx+ het laatste filmnieuws bekijken. In de nieuwste aflevering kan je meer te weten komen over de muziekdocumentaire 'This Much I Know To Be True', die je nu ook in de filmzalen kan bekijken. In de documentaire kom je meer te weten over het werk van Nick Cave en Warren Ellis als duo. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er zijn legendarische duo's die voor een omwenteling in de muziek hebben gezorgd, en Nick Cave en Warren Ellis horen daar zeker bij. Regisseur Andrew Dominick heeft een documentaire aan hen gewijd, 'This Much I Know To Be True', die nu in de bioscoop te zien is. Het is overigens niet de eerste keer dat Dominick samenwerkt met de artiesten, want de filmmaker filmde in 2016 al de achter-de-schermen van de carrières van de muzikanten, in een film getiteld 'One More Time with Feeling'. 

Het is dus duidelijk dat Andrew Dominick veel bewondering heeft voor de twee muzieklegendes. 'Fresh Screens' had de gelegenheid om met de regisseur te praten op het filmfestival van Berlijn. Dominick vertelt daar over deze nieuwe documentaire, die je meeneemt achter de schermen van de opnames van de albums 'Ghosteen' en 'Carnage'. De eerste film (uit 2016) ging over het album 'Skeleton Tree'.

Andrew Dominick legt uit hoe de muzikanten hem overtuigden om deze nieuwe documentaire te maken. "Ze vroegen me om het te doen, en ik had op dat moment geen plannen vanwege de covidpandemie. Ik luisterde naar hun werk en het was meteen duidelijk dat ik een nieuwe documentaire kon maken", vertrouwt hij toe. "Het is leuk! We werken al een tijdje samen, we kennen elkaar goed. Het klikt heel goed tussen ons. Misschien doen we dit elke vijf of zes jaar, wie weet! (lacht)"

In de documentaire is er niet alleen plaats voor de muziek, maar heeft Dominick ook aandacht voor een dramatische wending in het leven van Nick Cave. "Tussen de eerste documentaire en deze nieuwe productie verloor Nick zijn zoon Arthur. In de documentaire wil hij de wereld laten zien hoe hij dat verlies heeft doorstaan." Dit interview is overigens opgenomen voor het vreselijke nieuws van het overlijden van zijn tweede zoon, Jethro Lazenby. Ongetwijfeld belooft de boodschap van 'This Much I Know To Be True' krachtig te zijn, althans zozeer als Nick Cave door de regisseur als "fascinerend" wordt omschreven. 

This Much I Know To Be True' is nu in de bioscopen te zien. Kijk op donderdag 12 mei om 19u uur naar 'Fresh Screens', exclusief op de tv-zender Pickx+ (kanaal 13). Woont je in Brussel en heb je het Nederlandstalige tv-pakket? Dan kan je Pickx+ vinden op kanaal 263. Ontdek het volledige Pickx+ aanbod via de TV-optie 'Pickx All Stars' van Proximus Pickx


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top