Anderlecht geeft kleinzoon Paul Van Himst eerste profcontract en zet hem in 1B-selectie

D1B Pro League | De kans is bijzonder groot dat we levende (voetbal)legende Paul Van Himst komend seizoen regelmatig gaan zien in de 1B Pro League. RSC Anderlecht maakte namelijk bekend dat het de 17-jarige kleinzoon van Van Himst een profcontract heeft gegeven.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Toch zal je op het wedstrijdblad niet naar de naam 'Van Himst' moeten zoeken, maar wel naar Amando Lapage. De 17-jarige verdediger tekende zopas zijn eerste profcontract bij Anderlecht waardoor hij nu tot 2024 onder contract ligt bij paars-wit.

“Amando werd gaandeweg omgevormd van een middenvelder naar een verdediger, een positie waar hij nog mensen op kan verrassen”, zegt Jean Kindermans, hoofd van de RSCA Belfius Academy op de officiële website van de club. “Hij beschikt al over een sterke sprongkracht, anticipatie en een goede inspeelpass en heeft nog een interessante marge voor verbetering.”

Lapage speelde vorig seizoen mee bij de U18 én de U21 en zal volgend seizoen dus ook deel uitmaken van het beloftenelftal dat in 1B zal spelen. De youngster speelt al sinds zijn zevende bij Anderlecht.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top