Carlijn Achtereekte ruilt schaatsploeg van Jumbo-Visma voor wielerploeg

Wielersport | Carlijn Achtereekte heeft een opvallende transfer gemaakt. De 32-jarige Nederlandse, tot april aan de slag als schaatsster bij Team Jumbo-Visma, ondertekende bij dezelfde ploeg een contract als wielrenster. Ze start op 1 juni.

Door Belga

Deel dit nieuws

Achtereekte won goud op de Olympische Winterspelen van 2018 op de 3000 meter. Sinds 2017 stond ze op het ijs voor Jumbo-Visma. Ze behaalde ook nog zilver (in 2020 op de 3000 meter) en brons (in 2021 op de 5000 meter) op het WK.

In april liep haar contract bij de schaatsploeg af en begon Achtereekte na te denken. Ze wilde niet meer schaatsen, maar was nog niet klaar met topsport. Achtereekte contacteerde sportief directeur Merijn Zeeman en legde haar bevindingen aan hem voor.

"Ik heb diep in mijn hart altijd een passie voor wielrennen gehad", vertelde Achtereekte. "Ik dacht stiekem weleens: waarom ga ik dat eigenlijk niet doen? Maar ja, het schaatsen ging goed en daar lag mijn focus. Nu krijg ik alsnog de kans om me te ontwikkelen tot profrenner en daar ben ik heel dankbaar voor."

"Het zal gaan met vallen en opstaan", ging ze verder. "Als schaatser rijd je alleen in een baan en heb je van niemand last. Nu moet ik leren omgaan met het nerveuze, het gedrang. Dat zal wennen zijn, maar ik ga ervan uit dat ik die skills snel leer. Ik ga de kunst afkijken van mijn ploeggenoten en hoop dat ik eerst in dienst een rol kan spelen binnen het team."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top