Menen haalt het van Roeselare: Rotty is Speler, Depestele Coach van het Jaar

Sport | Seppe Rotty (Menen) en Marlies Janssens (Gent) zijn maandag op de Volleyproms 2022 in Diegem verkozen tot Speler en Speelster van het Jaar in de Belgische volleybalcompetitie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Rotty, die ook werd uitgeroepen tot Rookie van het Jaar, schopte het dit seizoen met Menen verrassend tot in de finale van de play-offs. Daarin was Roeselare drie keer met 3-0 te sterk. Toch wist Rotty kampioenenmakers Stijn D'Hulst, vorig jaar de laureaat, en Mathijs Desmet achter zich te houden. Na dit seizoen ruilt de 21-jarige Rotty de vicekampioen voor de kampioen.

Bij de vrouwen ging de trofee naar Marlies Janssens voor haar aandeel in de landstitel van Gent. Nikita De Paepe (Oudegem) is de Rookie van het Jaar.

Net als vorig jaar kreeg Frank Depestele (Menen) de award voor Coach van het Jaar. Voor de vrouwencompetitie viel trainster Fien Callens (Oudegem) in de prijzen.

Wout D'heer (Trentino) en Laura Heyrman (Eczacibasi) werden verkozen tot beste Belgen in het buitenland.

De Most Valuable Player-titels gingen naar Hendrik Tuerlinckx (Haasrode Leuven) en Marijeta Runjic (Tchalou). Dominique Baeyens kreeg een Lifetime Achievement Award.

Wim Cambré tot slot werd aangeduid als beste scheidsrechter.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top