Wild Rift: Belgische organisatie Game-Lord eindigt als derde op EK

Esports | De Belgische organisatie Game-Lord heeft dit weekend opnieuw indruk gemaakt. Het team nam deel aan de Europese Wild Rift-kampioenschap en eindigde op de derde plaats. Dat resultaat garandeert Game-Lord een ticket voor de play-ins van het WK.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hoewel er op ons continent weinig over geweten is, winnen smartphonegames internationaal aan populariteit. MOBA’s vonden bijvoorbeeld hun publiek in Zuidoost-Azië, maar game-uitgevers aarzelen niet langer om hun verschillende circuits elders op de wereld op te richten. Neem nu Riot Games en het Wild Rift-circuit, dat in de zomer van 2021 werd gelanceerd en waarvan de EMEA grand finals dit weekend in Barcelona werden gehouden.

Het Belgische team Game-Lord, gespecialiseerd in mobiele esports, mocht aan dat toernooi deelnemen dankzij een gewonnen titel in maart. Het evenement was verdeeld in drie regio’s: Europa, CIS en Turkije. Elke regionale kampioen kwalificeerde zich rechtstreeks voor het toernooi van dit weekend, terwijl de rest van de cast werd vervolledigd door de teams die zich kwalificeerden tijdens de last chance events.

En het minste wat we kunnen zeggen is dat België zich goed verweerd heeft in de competitie. In de groepsfase, waarin ze het opnamen tegen Parla Esports uit Turkije en Formulation Gaming, dat zich via de play-in kwalificeerde, verloren de Game-Lords geen enkele wedstrijd. Deze perfecte start van het toernooi moest hen een mooie kans bieden in de final bracket. Althans in theorie...

De eerste plaats in de groep kwam tegenover de tweede van de andere groep te staan. Een stug Team Queso ontving de Game-Lords met open armen. Ondanks een door GL gewonnen eerste ronde gaf de Spaanse ploeg zijn tegenstander geen enkele kans om adem te halen. Queso won de wedstrijd met 3-1 en stootte door naar de grote finale.

Team Queso domineerde ook die finale van begin tot eind. Het Spaanse roster speelde een Bo7 tegen Rix.GG en won met 4-1. De regerende Europese kampioenen bevestigden daarmee hun status als de dominante ploeg op het internationale toneel, slechts zes maanden na de eerste titel.

Net voor de grote finale werd de wedstrijd om de derde plaats gespeeld. De derde plaats bood niet alleen een hogere geldprijs, maar had een speciaal tintje, omdat het team dat deze plaats veroverde zich hierdoor kwalificeerde voor de play-ins van het WK in juni. De Game-Lords wonnen die kleine finale met een duidelijke 3-0. Het valt nog te bezien hoe onze vertegenwoordigers het er in de volgende ronde vanaf zullen brengen, tegen de beste teams ter wereld.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top