Eiting plots van de hel naar de hemel bij Huddersfield Town

Premier League | KRC Genk haalde vorige zomer Carel Eiting weg bij Ajax. De Nederlandse middenvelder werd getipt als een potentiële revelatie, maar in januari trok hij al naar zijn voormalige club Huddersfield Town. Daar loopt het echter ook helemaal mis, al is er plots beterschap in aantocht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Onder John van den Brom kreeg Carel Eiting nog geregeld speelkansen, maar overtuigen deed hij zelden. Toch was iedereen verrast toen Genk met het volgende bericht kwam: "Carel Eiting gaat opnieuw voor Huddersfield Town voetballen, in de Engelse Championship. Zijn contract werd in onderling overleg beëindigd", deelden de Limburgers mee op 31 januari.

Verrassend vertrek bij Genk

Dat was opvallend omdat de ex-speler van Ajax op 16 januari nog 72 minuten meespeelde tegen Beerschot en op 23 januari 45 minuten tegen Union SG. Hij kwam in die periode net weer boven water, nadat hij van 17 oktober tot 12 december niet meer in actie was gekomen. Er zat weer een stijgende lijn in zijn aantal speelminuten, maar plots trok hij op de laatste dag van de wintermercato de deur achter zich dicht in de Cegeka Arena.

Enkele dagen later keerde Eiting terug naar Huddersfield Town, waar Ajax hem vorig seizoen op huurbasis had gestald. Bij de Engelse tweedeklasser had hij eerder al indruk gemaakt en de Nederlander hoopte daar verder te gaan op dat elan. De fans waren enthousiast over zijn terugkeer, maar de tweede passage van Eiting bij de club is tot op heden een teleurstelling.

Premier League

De eerste weken mocht hij als invaller nog regelmatig spelen. Hij kreeg vier invalbeurten van telkens minstens 25 minuten. Het plan leek om hem stelselmatig weer in de basis te krijgen, maar vanaf 11 maart ging het helemaal mis. Eiting kwam in negen opeenvolgende competitiematchen niet aan spelen toe, en hij haalde zelfs drie keer de wedstrijdselectie niet. Hij was het slachtoffer van de goede prestaties van Huddersfield, waardoor er geen reden was om wissels door te voeren op het middenveld. Tot Eiting op 7 mei plots in de basis stond en de volle 90 minuten mocht spelen tegen Bristol City.

Het is zo een zeer bizar seizoen voor de 24-jarige middenvelder. Hij kan het seizoen echter op prachtige wijze eindigen. Huddersfield maakt immers nog kans op promotie naar de Premier League. In de halve finales van de play-offs geeft het Luton Town partij en als het die twee wedstrijden goed weet af te sluiten, volgt er een promotiefinale. Daar zal Sheffield United of Nottingham Forest de tegenstander zijn.

Volg de strijd om promotie naar de Premier League, met onder meer op 13 mei om 20u45 de halve finale van de play-offs tussen Luton Town en Huddersfield, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top