De vampierencultus van 'What We Do in the Shadows’

Series | Op VTM 4 kan je vanaf vanavond kijken naar afleveringen van de eigenzinnige satirische mockumentary ‘What We Do in the Shadows’. In die over de plas zeer gesmaakte serie, die gebaseerd is op de gelijknamige film, steken we de draak met horror- en vampierenclichés. Dit is wat je erover moet weten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In 2014 verscheen de film ‘What We What We Do in the Shadows’ van de Nieuw-Zeelandse filmmakers Jemaine Clement en Taika Waititi. Die eerste is vooral bekend als de helft van het muzikale comedy-duo Flight of the Conchords, maar zal in ons land misschien nog het meest herkend worden omdat hij een belangrijke ondersteunende rol speelde naast Kevin Janssens in de film ‘De Patrick’ van Tim Mielants. De tweede is de regisseur achter blockbusters als ‘Thor: Ragnarok’ en de zwarte komedie ‘Jojo Rabbit’. Voor die laatste film won hij de Oscar voor het beste scenario.

De mockumentary volgt de dagelijkse levens van vier samenhokkende vampieren die elk een cliché voorstellen, van de klassieke Dracula tot de ‘Twilight’-achtige coole vampier. De komische horrorfilm vol satire viel in de smaak en was vooral in thuisland Nieuw-Zeeland een grote hit, maar wist niet echt impact te maken in de Amerikaanse box office. Niet erg, want de film werd gedraaid met een heel klein budget en verdiende de kost moeiteloos terug. Een sequel die inzoomde op weerwolven werd gepland, maar of die er ooit komt, is niet duidelijk.

Toprecensies

Wat er wel kwam, was een Amerikaanse serie gebaseerd op het concept van ‘What We Do in the Shadows’. De gelijknamige serie werd bedacht en geschreven door Clement, Waititi kreeg een rol achter de schermen als regisseur en uitvoerend producent. De twee breinen achter de vampierensatire speelden in de originele film ook een rol op het scherm, maar lieten het in de serie over aan andere acteurs. Dat werden komiek Kayvan Novak, komisch acteur Matt Berry (bekend van ‘The IT Crowd’), comedienne Natasia Demetriou, acteur Harvey Guillén en komiek/acteur Mark Proksch (bekend van ‘The Office’).

De serie scoort constant hoge reviews en heeft momenteel een approval rating van 97 procent op de website Rotten Tomatoes. Als positieve punten worden de slimme dialogen, de scherpe satire en de uitstekende en goed samenhangende cast genoemd. Maar ondanks die positieve ontvangst, gaan de kijkcijfers achteruit. De zender FX vernieuwde de reeks wel al voor een vierde seizoen (nog voor de eerste aflevering van het derde afgelopen september in première ging), dus fans hoeven nog niet te vrezen voor een vroegtijdig einde.

Wie voor het eerste hoorde over deze cultserie, die door fans heel fel gesmaakt wordt, maar nog crimineel onbekend is, kan vanaf vanavond beginnen inhalen op VTM 4.

Bekijk ‘What We Do in the Shadows’ op dinsdag om 22u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top