Antwerp wil in Anderlecht revanche nemen voor de fans

Jupiler Pro League | Royal Antwerp FC likt zijn wonden na de pijnlijke 0-4-nederlaag tegen RSC Anderlecht. De Great Old maakte nooit aanspraak op meer. Ondanks de vernedering bleven de fans van Antwerp hun ploeg aanmoedigen. Kunnen de spelers revanche nemen in het Lotto Park?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Antwerp speelde een dramatische wedstrijd. De ploeg hing als los zand aan elkaar en vooral het eerste kwartier na de rust was pijnlijk. Anderlecht liet Antwerp achter een ongrijpbare bal lopen en scoorde maar liefst drie keer in zeven minuten. Nog voor het uur stond het 0-4, maar de fans van Antwerp – die zich dit seizoen al een aantal keren in negatieve zin lieten opmerken – zorgden voor een bijzonder opmerkelijke wending.

Zelden gezien

Ze waren eerst enkele minuten stil na de 0-4, maar ze besloten om van de laatste dertig minuten nog een groot feest te maken. Ze zongen luidkeels de spelers toe en maakten bijzonder veel sfeer. In de meeste gevallen verlaten fans bij dergelijke tussenstand vroegtijdig het stadion of krijgen de spelers de nodige fluitconcerten over zich heen. Dat de fans hun spelers bij een 0-4-score zo bleven aanmoedigen, was nog maar zelden gezien in het Belgische voetbal.

De fans verwachten uiteraard ook een reactie. De spelers kunnen maar op één manier antwoorden en dat is donderdag een stuk beter voor de dag komen in het Lotto Park van Anderlecht. Het is aan spelers als Jean Butez, Radja Nainggolan, Faris Haroun en Michael Frey om op te staan en een veel hoger niveau te halen. Zij vielen allen door de mand tegen Anderlecht.

Antwerp moet winnen

Antwerp speelde degelijk in zijn eerste twee matchen van de play-offs tegen Club Brugge en Union SG, maar dat leverde toen slechts één punt op. Het is vooral aanvallend dat het mank loopt bij de Antwerpenaars. Antwerp scoorde nog niet één keer in deze play-offs. Topaankoop Michel-Ange Balikwisha kon dit seizoen nog niet overtuigen en zit zelfs op de bank, net als Ally Samatta. Michael Frey en Manuel Benson lijken dan weer op het verkeerde moment in een vormdip te zitten.

Brian Priske moet proberen de juiste formule te vinden om Vincent Kompany & co te verslaan. In de reguliere competitie gingen ze ook al kansloos met 2-1 onderuit in Brussel en de score had toen hoger kunnen oplopen. Zondag probeerde de Deense trainer - die na het seizoen wellicht moet vertrekken - twee systemen uit, maar dat liep faliekant af. De druk ligt alvast bij Antwerp. De club met stamnummer 1 heeft drie punten minder dan Anderlecht en zelfs bij een overwinning blijft het vierde. Als de Brusselaars de partij winnend afsluiten, zijn ze zeker van de derde plaats. We kunnen dus spreken van een kleine finale in de Champions’ play-offs.

Volg de Champions' waaronder de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC op donderdag 12 mei vanaf 20u10, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top