Mathieu van der Poel komt dit seizoen niet in actie in het mountainbike

Wielersport | Mathieu van der Poel slaat dit seizoen het mountainbiken over. "Ik neem dit jaar een sabbatical om het zo maar te zeggen, omdat het zo'n druk programma op de weg is. Maar het is zeker de bedoeling om het mountainbiken volgend jaar weer op te pakken", zei de wielrenner tegen WielerFlits. Van der Poel rijdt momenteel de Ronde van Italië en draagt de roze leiderstrui.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van der Poel mikte vorige zomer in Tokio op de olympische titel in het mountainbiken, maar een valpartij vroeg in de wedstrijd maakte al snel een einde aan zijn hoge verwachtingen. Het bezorgde de alleskunner op de fiets een rugblessure die hem lang zou hinderen. Hij liet het veldritseizoen grotendeels aan zich voorbijgaan, maar kwam dit voorjaar sterk terug met winst van de Ronde van Vlaanderen. Afgelopen vrijdag greep hij de roze trui door in Hongarije de eerste etappe van de Giro te winnen.

Het is nog altijd zijn streven gouden medailles te veroveren in het mountainbiken. "In 2023 is het wel weer de bedoeling om terug in de mountainbikeroutine te komen en dan wil ik gaan toewerken naar de Olympische Spelen in Parijs", aldus Van der Poel, die van plan is dit jaar ook weer de Tour de France te rijden. Vorig jaar won hij een etappe in de Tour en reed zes dagen in de gele trui.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top