Voor wie niet genoeg krijgt van Amy Adams: in deze films en series zie je haar weldra aan het werk!

Films | Vrijdagavond kan je op VTM4 kijken naar ‘Nocturnal Animals’. In het Amerikaanse misdaaddrama waarvoor de makers zich baseerden op het boek ‘Tony & Susan’ van Austin Wright, vertolkt Amy Adams de hoofdrol als Susan Morrow. Proximus Pickx vertelt je alles over het bijzondere verhaal en de projecten waar Amy Adams momenteel aan meewerkt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De uitbaatster van een goed draaiende kunstgalerij in Los Angeles leest in een proefdruk van een boek, dat de titel ‘Nocturnal Animals’ kreeg, hoe een familieman ziet hoe zijn vrouw en dochter gewelddadig worden ontvoerd, en dat zet Susan Morrow tot nadenken… Bovendien werd de proefdruk van het boek geschreven door haar ex-man, Edward Sheffield. Terwijl haar huwelijk met Hutton Morrow stilaan uitdooft, mijmert ze over de herinneringen die ze met Edward deelde. 

Het misdaadkarakter van het boek dat Susan te lezen krijgt, vormen in deze film een bijzondere combinatie met de emoties van de succesvolle vrouw wiens leven in theorie rooskleurig is. In de praktijk lijkt dat echter niet zo te zijn, want haar huidige leven ziet ze als onbevredigend. Komt ze er aan het eind van de film achter dat ze beter kan genieten van haar mooie leven met alle bijhorende troeven? Of gooit ze het roer over een andere boeg en start ze een nieuw, avontuurlijker leven? En liet ze zich daarvoor inspireren door het boek over de vrouw en dochter van een familieman die door criminelen werden ontvoerd?

Amy Adams opnieuw als Giselle in ‘Enchanted 2’

Terwijl de film ‘Nocturnal Animals’ al in 2016 uitkwam, zit de Amerikaanse Amy Adams momenteel allesbehalve stil. Momenteel is ze aan de slag als hoofdrolspeelster van de langverwachte sequel van ‘Enchanted’. Tien jaar nadat Disney aankondigde dat er een vervolgfilm zou gemaakt worden, zijn de opnames eindelijk gestart. Op foto’s van de set is te zien hoe Amy Adams en Patrick Dempsey de rollen van Giselle en Robert vertolken. 

In de eerste film zien we hoe prinses Giselle, toen ook al vertolkt door Amy Adams, in het koninkrijk van Andalasia wacht op haar droomprins. Als het koppel wil trouwen, toont de heks Narissa haar onvrede door Giselle en haar geliefde Robert te katapulteren naar het Manhattan van de moderne wereld. Hoewel het verhaal van de sequel voorlopig nog niet bekend werd gemaakt, zien we op de foto’s van de opnames hoe Giselle en Robert elkaar omhelzen op een voetpad. Daarnaast staan er heel wat valiezen rondom het koppel. Het is nog maar de vraag of het koppel opnieuw andere oorden opzoekt en wat de rol van heks Narissa deze keer is.

Dubbelrol als producer en actrice in ‘Nightbitch’

Alsof Amy Adams het nog niet druk genoeg heeft, kondigde de actrice vorig jaar al aan dat ze samen met het productiehuis Annapurna Pictures werkt aan een verfilming van het boek ‘Nightbitch’ van Rachel Yoder. De schrijfster schrijft nog volop aan dat boek, maar toch werd al aangekondigd dat er een film van wordt gemaakt. Daarbij zal Amy Adams enerzijds een deel van de productie op zich nemen, maar volgens de Amerikaanse entertainmentsite Deadline zou ze ook een van de rollen vertolken. 

Het is voorlopig nog niet duidelijk waarover film ‘Nightbitch’ zou gaan, maar wellicht gaat het om een duistere komedie over een vrouw en een voormalige artiest. Wanneer het koppel een zoontje krijgt, moet de dame thuisblijven om zich over het kind te ontfermen. Het noodgedwongen thuis zijn, baart de vrouw zorgen aangezien ze gelooft dat ze uiteindelijk in een hond zal veranderen

Waargebeurd verhaal over Walmart in ‘Kings of America’

Tenslotte werkt Amy Adams intussen mee aan een reeks over de grootste supermarktketen van de Verenigde Staten. ‘Kings of America’ gaat over drie vrouwen die onlosmakelijk verbonden zijn aan Walmart of de Walton-familie, de grootste aandeelhouder van het concern en de rijkste familie van het land. De drie vrouwen zijn enerzijds een erfgename van de familie, een vrouw die een hoge functie bekleedt binnen het bedrijf en een verkoopster die het uiteindelijk aandurfde om een rechtszaak aan te spannen tegen de supermarktgigant. De producenten lieten intussen al weten dat Amy Adams de rol van Julie Rome zal vertolken. Om welk van de drie vrouwen dat gaat, is evenwel nog niet geweten. De opnames voor de reeks zijn momenteel volop bezig, we kunnen dus verwachten dat ‘Kings of America’ later dit jaar of begin volgend jaar op Netflix zal te zien zijn. 
Bekijk ‘Nocturnal Animals’ vrijdag 1” mei om 22u20 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top