BBC maakt nieuwe Doctor Who bekend en fans zijn in de wolken

Films | Sex Education-ster Ncuti Gatwa wordt de nieuwe Doctor Who. Dat maakte BBC bekend. Hij neemt de fakkel over van Jodie Whitaker, de eerste vrouw die de rol opnam van de legendarische tijdreiziger in de langst lopende scifi-serie ter wereld. Ncuti is zelf de eerste zwarte persoon die de iconische held zal spelen. Fans reageren verheugd op de aankondiging.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 29-jarige acteur, die groot werd door zijn queer rol in Sex Education, ziet het alvast helemaal zitten: "Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe ik me voel", klinkt het in een statement. "Een mix van diep vereerd, meer dan opgewonden en uiteraard ook een beetje bang. Deze rol en serie betekenen zo veel voor zo veel mensen ter wereld, mezelf inbegrepen, en al mijn ongelofelijk getalenteerde voorgangers hebben die unieke verantwoordelijkheid en dat voorrecht met de grootste zorg aangepakt. Ik zal mijn uiterste best doen om datzelfde te doen."

Verder kijkt hij ook uit naar de samenwerking met de vaste scenarist Russell T. Davies, wat "een droom is die uitkomt". Op zijn beurt is ook Davies erg tevreden met het casten van Gatwa: "De toekomst is hier en het is Ncuti! Soms wandelt talent gewoon de kamer binnen en is het zo helder, stoutmoedig en briljant. [... ] Ncuti heeft ons helemaal betoverd", klinkt het bij de scenarist.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top