Michael van Gerwen houdt Dimitri Van den Bergh van titel

Sport | Dimitri Van den Bergh is er niet in geslaagd de European Darts Open (PDC/ET 5/164.000 euro) op zijn palmares te zetten. In het Duitse Leverkusen ging hij met 8-5 onderuit tegen de Nederlander Michael van Gerwen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van den Bergh (PDC-9), die in de achtste finale de thuisfavoriet Martin Schindler (PDC-49) met een gemiddelde van 105.31 per drie darts aan de kant zette, was in de kwartfinale met 6-1 meer dan een maatje te sterk voor de Noord-Ier Josh Rock (PDC-93). Voor een plaats in de finale moest hij het opnemen tegen de Engelsman James Wade (PDC-5), maar de elfvoudige Premier Event-winnaar moest afhaken wegens gezondheidsproblemen.

In de finale nam Van Gerwen (PDC-3) aanvankelijk een 3-1 voorsprong, de Antwerpenaar stelde echter gelijk. Van Gerwen, de drievoudige wereldkampioen, nam met onder meer twee 12-darters en een 10-darter een 6-4 voorsprong. 'The Dreammaker' won de elfde leg, waarna hij in de twaalfde twee darts miste om zijn achterstand te herleiden tot een leg. Van Gerwen pakte de leg en won het volgende spelletje voor een 8-5 overwinning.

Van Gerwen was met een gemiddelde van 102.49 duidelijk meer trefzeker dan Van den Bergh, die uitkwam op 89.54. Onze landgenoot lukte wel 50 procent van zijn uitworpen tegen 44.4 procent voor Van Gerwen.

Voor 'Mighty Mike' was het zijn vijfde European Darts Open-titel en zijn derde overwinning in een European Tour-event dit seizoen. Dimitri Van den Bergh stond voor het eerst in een finale van een European Tour-event.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top