Alexander Zverev haalt uit naar ATP voor late bedtijd

Sport | Alexander Zverev heeft na zijn verloren finale op het Masters 1000-toernooi van Madrid hard uitgehaald naar de ATP. De Duitser beklaagde zich over de planning op het Spaanse graveltoernooi.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Iets wat ik moet zeggen, is dat de ATP verschrikkelijk werk heeft afgeleverd. Twee dagen geleden ging ik om 4u of 4u30 naar bed en gisteren was het 5u20", zei Zverev, die dit weekend de dupe was van een aantal lange partijen en pas ver na middernacht klaar was.

"Voor een normaal iemand die naar bed gaat om 4u en 5u is het al moeilijk om wakker te blijven. En ik moet dan in de finale spelen tegen Carlos Alcaraz, op dit moment de beste speler ter wereld. Ik had geen coördinatie in mijn service en ook niet in mijn slagen. Ik miste twee supermakkelijke ballen, maar dat komt doordat alles bewoog in mijn ogen."

In februari van dit jaar kon Zverev in Acapulco pas om 5u een overwinning vieren. "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, het gebeurt op wekelijkse basis. In Acapulco was ik wakker tot 8u30 en om eerlijk te zijn, heb ik er een beetje genoeg van."

De 25-jarige Zverev, de nummer 3 van de wereld, werd kort na zijn nachtwerk in Acapulco gediskwalificeerd omdat hij zich had misdragen na een partij in het dubbelspel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top