Jonathan Sacoor kan niet voluit gaan en laat zege op 400 m aan Christian Iguacel

Sport | Jonathan Sacoor kon zondag tijdens de 400 meter op de interclub atletiek in Lier niet voluit gaan, nog altijd een gevolg van de hamstringblessure die hij afgelopen winter opliep. Collega-Belgian Tornado Christian Iguacel won in 46.22.

Door Belga

Deel dit nieuws

Iguacel bleef niet zo veel boven zijn persoonlijk record, dat op 45.93 staat. Voor het EK in München heeft hij 45.70 nodig. Sacoor was pas zesde in 49.19, meer dan vier seconden boven zijn persoonlijk record, dat op 45.03 staat. Dat vraagt om een uitleg. "Ik mocht niet voluit gaan van de coach (Jacques Borlée, nvdr.)", zei Sacoor na afloop. "Mijn hamstring is ondertussen helemaal onder controle, maar ze heeft wel nog lang opgespeeld en ik wilde hier geen risico's nemen. Ik zag het als een goede training om hier op cruisecontrol toch mee te komen lopen. Voor de club doe ik dat met plezier."

Sacoor wil iets bewijzen deze zomer. Zijn persoonlijk record houdt nu al vier jaar stand. "Het is absoluut de bedoeling om dit jaar eindelijk nog eens een stap te zetten", zegt hij. "Dat wordt tijd, en ik ben de eerste om dat te beseffen. Het liefst zou ik zowel het WK in juli als het EK in augustus lopen, maar we moeten nog even kijken hoe mijn vorm evolueert. Eventueel loop ik alleen op het EK individueel en op het WK de aflossingen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top