Nafi Thiam werkt geen zevenkamp meer af voor WK door rugblessure

Sport | Nafi Thiam werkt geen zevenkamp meer af in aanloop naar het WK atletiek in Eugene in juli als gevolg van een rugblessure. Dat meldde ze zondag zelf op Instagram. "Het ging zo moeilijk dat ik zelfs mijn deelname aan de zomerkampioenschappen in vraag heb gesteld", klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De komende weken zal ik wedstrijden afwerken in individuele disciplines", schrijft de tweevoudige olympische kampioene op Instagram. "We wilden oorspronkelijk een zevenkamp doen in mei, maar dat zal niet lukken door een rugblessure die ik eerder dit seizoen opliep. De afgelopen maanden zijn een mentale en fysieke strijd geweest, omdat ik opnieuw in een pijnspiraal terechtkwam waar ik maar niet uit geraakte, ondanks al mijn inspanningen. Het ging zo moeilijk dat ik zelfs mijn deelname aan de zomerkampioenschappen in vraag heb gesteld."

Ondertussen gaat het beter met de rug van Thiam. "Het evolueert de goede kant op, en ik ben dankbaar voor alle medische hulp in België en in het buitenland. Ik heb er weer vertrouwen in dat ik in vorm zal zijn op het WK."

Het WK atletiek in Eugene staat in juli op de kalender. In augustus is er het EK in München.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top