Jan Tratnik geeft als eerste op in de Giro

Wielersport | Jan Tratnik is zondag als eerste renner uit de Giro gestapt. De 32-jarige Sloveen van Bahrain-Victorious kwam vrijdag ten val in de openingsetappe, reed die nog uit en startte zaterdag ook in de tijdrit, maar moest zondag toch de strijd staken. Hij heeft een breuk opgelopen in het scheepvormig been in zijn rechterpols, zo verduidelijkte zijn team zondagavond.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Sloveense kampioen tegen de klok liep verscheidene kneuzingen op en klaagde over pijn in zijn rechterpols en -hand. Toch reed hij nog de tijdrit, maar daarin zette hij geen goed resultaat neer (117e op 1:05). Zondag nam hij de start van de derde etappe, maar omdat hij te veel pijn had en - ook wegens het dragen van een brace - maar moeilijk zijn stuur vast kon houden, werd na overleg beslist om er de brui aan te geven.

"Ik probeerde verder te rijden, maar het deed te veel pijn door de trillingen", meldt Tratnik in een tweet van Bahrain-Victorious. "Ik ben teleurgesteld dat ik het team zo vroeg moet verlaten. Ik zal supporteren voor mijn ploegmaats en op hen wachten in Slovenië."

Tratnik reed zijn vierde Ronde van Italië, in 2020 won hij de zestiende etappe. Dit jaar reed hij de Giro als luitenant voor de Spanjaarden Mikel Landa en Pello Bilbao. Er zijn nu nog 175 renners in koers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top