66e Vierdaagse van Duinkerke met vier Belgische ritzeges en Belgische eindlaureaat

Wielersport | De Belgische renners lieten zich meermaals opmerken in de 66e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (2.Pro). Dat met vier ritzeges en met de 39-jarige Philippe Gilbert als eindlaureaat en Oliver Naesen als tweede in de eindstand. Bovendien werd Alex Colman op autoritaire wijze bergkoning.

Door Belga

Deel dit nieuws

Lotto Soudal won het ploegenklassement. Het puntenklassement lieten de Belgen zich ontglippen. Gilbert werd daarin met 22 punten zesde, Lionel Taminiaux met 25 punten vierde en Gerben Thijssen met 36 punten tweede. De Fransman Jason Tesson deed met 43 punten beter.

Arnaud De Lie leek dinsdag op weg om de eerste etappe in Aniche op zijn naam te schrijven, tot hij in volle sprint in de slotmeters zwaar ten val kwam. Na de finish werd de veroorzaker van die tuimelperte, de Australiër Sam Welsford, door de wedstrijdjury gedeclasseerd. In de tweede etappe, die naar Maubeuge, moest Gerben Thijssen nipt Tesson voor laten gaan. Op dag drie was het wel prijs voor Philippe Gilbert. Hij toonde nog eens zijn suprematie. Ditmaal op de flanken van de Mont Saint Eloi. Daags nadien mocht Lionel Taminiaux het zegegebaar maken in Ariën-aan-de-Leie, nadat hij in een massasprint iedereen het nakijken gaf. Gianni Vermeersch heerste zaterdag op de Mont Cassel. Oliver Naesen werd daar tweede en Philippe Gilbert greep na de koninginnenrit de roze trui door als vierde over de meet te bollen. Zondag hield Thijssen op indrukwekkende wijze het peloton achter zich en werd Gilbert daarop gehuldigd als eindlaureaat van een zwart-geel-rood gekleurde editie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top