Bergkoning Alex Colman: "Mijn missie is geslaagd"

Wielersport | Alex Colman moest zondag enkel de slotrit van de 66e Vierdaagse van Duinkerke beëindigen om eindlaureaat te worden van het bergklassement. "Missie geslaagd. Ik ben eindlaureaat van het bergklassement. Ik heb er ook wel hard genoeg voor gewerkt denk ik", vertelde de renner van Sport Vlaanderen-Baloise.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Sinds dag twee was ik leider in dat nevenklassement. En met uitzondering van de openingsetappe en de laatste etappe maakte ik in elke rit deel uit van de vlucht van de dag. Dat kostte heel wat energie. Ook tijdens de lastige rit op de Mont Cassel was ik mee en kon ik mijn puntenaantal aandikken. Maar plotseling was het op en dan heb ik me laten uitzakken. Ik begon de slotrit met 40 punten achter mijn naam. Ik moest enkel maar uitrijden en dat heb ik gedaan. Het is mooi dat we hier met de ploeg elke dag publiciteit hebben gepakt. En ook voor mezelf is dit knap. Eindlaureaat worden van het bergklassement in de Vierdaagse van Duinkerke is niet iedereen gegeven."

"Ik voelde me heel sterk deze week en dan heb ik het moeilijk om dat niet te laten zien. Ik hoop dat de goede benen nog wat aanhouden, zodat ik ook de komende koersen me nog wat in de belangstelling kan rijden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top