PSV niet voorbij Feyenoord, Dessers scoort twee keer in gekke slotfase

Eredivisie | Op de 32e speeldag in de Eredivisie heeft PSV in de Kuip 2-2 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. Cyriel Dessers stond in de basis bij de thuisploeg en scoorde twee keer in de slotfase. PSV verzuimde zo in te lopen op leider Ajax.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een dik kwartier was er een knappe aanval van PSV. Veerman vond een lopende Gakpo, die niet twijfelde en er 1-0 van maakte. Vlak voor het halfuur was het opnieuw aan Gakpo (28.) die na een knappe combinatie met Zahavi de bal mooi in doel stiftte. Na rust was er minder spektakel. In het slot kregen we dan toch wat spanning toen Cyriel Dessers (86.) er 1-2 van maakte. Feyenoord kwam daarna vol opzetten en in de 95e minuut kreeg het nog een penalty voor een handsbal van Mauro. Dessers twijfelde niet en zette de Kuip andermaal in vuur en vlam.

In de stand blijft PSV met nog twee wedstrijden te spelen op vier punten van leider Ajax, dat eerder op de dag 2-2 gelijkspeelde bij AZ. Feyenoord blijft derde met 68 punten.

In de subtopper tussen Vitesse en Heerenveen trokken de jongens uit Friesland aan het langste eind: 1-2. Bij Vitesse stond Loïs Openda 90 minuten lang tussen de lijnen.

Pas in de toegevoegde tijd van de eerste helft werd voor het eerst gescoord. Matus Bero (45.+1) kon Vitesse vanop de stip op 1-0 zetten. Vitesse leek zo op weg naar een makkelijke namiddag, maar daar stak Amin Sarr een stokje voor. In minuut 75 zette hij de 1-1 op het bord, waarna hij in de 83e minuut Heerenveen zelfs de drie punten bezorgde. In de stand blijft Vitesse zesde met 47 punten. Heerenveen staat achtste met 38 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top