Gerben Thijssen na aflloop van de Vierdaagse van Duinkerke: "Ik moest en zou die laatste sprint winnen"

Wielersport | Na de etappe van vrijdag, toen Gerben Thijssen derde werd na Lionel Taminaux en Stanislaw Aniolkowski, stelde de renner van Intermarché-Wanty Gobert al dat hij zich zou focussen op de allerlaatste massasprint die er zat aan te komen in deze 66e Vierdaagse van Duinkerke. "Hij zou met niets minder de zege tevreden zijn." Op de Boulevard Sainte Barbe maakte Gerben Thijssen die woorden waar.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het stak me dat ik hier in twee massaspurten telkens de sterkste was, maar geen resultaat behaalde", vertelde Thijssen. "De derde keer moest de goede keer worden. Ik aasde op sportieve revanche, al voelden mijn benen niet echt fris of goed aan. Eens we de slotronde ingingen, nam het eergevoel het over en wou ik absoluut winnen. En dat lukte. Mijn eerste is binnen, nadat ik op 300 meter van de eindmeet vol ben doorgegaan en iedereen achter mij kon laten. Dit dankzij de steun natuurlijk van de ploegmakkers die me netjes naar voren brachten."


"Het moet al zowat tweeënhalf jaar geleden zijn dat ik nog eens het zegegebaar mocht maken. Bij de beloften won ik een pak koersen, maar het verschil met de wedstrijden bij de profs is toch wat anders. Ik zegevierde wel eens in een kermiskoers, maar dat kan je niet vergelijken met een overwinning in de Vierdaagse van Duinkerke. Dit voelt als een droom die uitkomt. Ik hoop dat deze zege me ook veel vertrouwen geeft voor de toekomst."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top