Philippe Gilbert pakt zege in het eindklassement in de Vierdaagse van Duinkerke: "Kan carrière op mooie manier afsluiten "

Wielersport | "Ik wou mijn carrière op een mooie manier afsluiten en dat lukt me wel", vertelde Philippe Gilbert (Lotto Soudal) zondag na zijn eindzege in de Vierdaagse Van Duinkerke. "Eerst met die zege op donderdag en nu met het eindklassement."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Voor aanvang van deze rittenkoers, was het al twee jaar geleden dat ik nog eens had kunnen winnen. Ik kende in die periode ook heel wat pech. Er was niet alleen die coronapandemie maar ook die breuk van mijn knieschijf die me een hele tijd buiten strijd heeft gezet. Ik ben altjd blijven knokken en was altijd gemotiveerd voor elke wedstrijd, of het nu een WK, een klassieker of een kermiskoers was. Ik kwam dit seizoen wat te kort in de klassiekers. Omdat ik trainingskilometers te kort kwam en ademhalingsproblemen kende. Welke koers ik nu nog wil winnen, is een moeilijke vraag. Ik treed volgende week in het huwelijk. Ik ga me daar nu eerst op focussen. Of ik nog een Tour de France rijd, zien we later wel."

"Zaterdag was ik wat ontgoocheld. Ik had graag die koninginnenrit ook gewonnen, maar ik ben op de Mont Cassel iets te vroeg gaan aanvallen. Zo werd ik in volle finale nog ingerekend en werd ik slechts vierde. Ik pakte dus ook geen bonificatieseconden en zo werd het vandaag nog stressen, met een voorsprong van maar vier tellen. De wind stond ook in het nadeel en dat inspireerde leerdere ploegen om mijn leiderspositie aan te vallen. We moesten daarom met de ploeg heel geconcenteerd koersen."

"In de plaatselijke ronden was het weer chaos. Het was altijd maar knokken om in een goede positie te zitten. We wilden met de ploeg constant vooraan zitten ,maar dat kostte natuurlijk krachten. De sprint heb ik gelaten voor wat ze was. Ik wou geen onnodige risico's nemen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top