Racing verovert haar zesde hockeytitel na 3-2 zege tegen Gantoise

Hockey | Racing is de nieuwe kampioen in het Belgische mannenhockey. De Brusselse ploeg won de terugwedstrijd van de play-off-finale in de ION Hockey League met 3-2 van Gantoise. Het heenduel was gisteren op 2-2 geëindigd. Beide partijen vonden plaats in Louvain-la-Neuve.

Door Belga

Deel dit nieuws

Gantoise was nog op voorsprong gekomen dankzij een treffer net voor het einde van het eerste kwart van Arthur de Borrekens. Racing rechtte echter de rug en dankzij drie treffers van Tanguy Cosyns kwam het op een dubbele voorsprong. De 3-2 in het laatste kwart van Arthur de Borrekens kreeg geen vervolg meer.

Voor Racing is het de zesde titel in haar clubgeschiedenis, de eerste sinds 1941. Gantoise moet nog even wachten op haar tweede titel. De Gentse club behaalde haar tot dusver enige kampioenschap in 1921.

Eerder op de dag veroverden de vrouwen van Gantoise hun tweede titel op rij na een 3-0 zege tegen Dragons. Gisteren hadden ze ook het heenduel al met 3-1 gewonnen. Het is voor de Gentse vrouwen hun vierde titel in totaal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top