Pidcock op 1 wiel naar overwinning in WB mountainbike Albstadt

Wielersport | Olympisch kampioen Tom Pidcock heeft de crosscountrywedstrijd van de wereldbekermanche mountainbike in het Duitse Albstadt gewonnen. De Brit van de Ineos Grenadiers haalde het na een lange solo.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pidcock reed in Albstadt zijn eerste mountainbikewedstrijden sinds zijn olympische titel van vorig jaar in het Japanse Tokio. Vrijdag werd hij achtste in de shorttrack, vandaag in de crosscountry sloeg hij na een halfuur wedstrijd snel een geruststellende kloof. Op de streep had hij ondanks een wheelie als zegegebaar nog 20 seconden voorsprong op het nummer 2, de Zwitserse wereldkampioen Nino Schurter. De Roemeen Vlad Dascalu werd ondanks een zadelbreuk derde.

Pierre de Froidmont was met voorsprong de beste Belg van de dag, met een twaalfde plaats op 2:02 van Pidcock. De Waal was in de Braziliaanse opener van de wereldbeker in Petropolis ook al als zesde geëindigd. Belgisch kampioen Jens Schuermans werd 21e. Eli Iserbyt, eindwinnaar van de wereldbeker veldrijden, finishte niet in zijn allereerste mountainbikewedstrijd voor de wereldbeker.

In de vrouwenwedstrijd soleerde de Australische wereldbekerleidster Rebecca McConnell naar haar derde zege op rij op wereldbekerniveau, na winst in de crosscountrywedstrijd van het Braziliaanse Petropolis en in de shorttrackproef van Albstadt. De Zweedse Jenny Rissveds werd tweede, de Oostenrijkse Mona Mitterwallner derde.

Volgende week wordt de derde wereldbekermanche in het mountainbiken afgewerkt in het Tsjechische Nove Mesto.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top