Kristian Blummenfelt wint WK Ironman triatlon in St. George

Sport | Kristian Blummenfelt heeft zijn heerschappij over het triatlon zaterdag nog uitgebreid. De Noor won in het Amerikaanse St. George (Utah) het WK Ironman. Hij realiseerde zo een unieke triple. Blummenfelt is de eerste triatleet die in een jaar tijd de drie belangrijkste evenementen in de sport, alle afstanden bij elkaar genomen, kan winnen. Eerder was hij de beste in de olympische triatlon in Tokio en schreef hij de World Series op zijn naam.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 28-jarige Noor voegde zaterdag het officieuze WK op de lange afstand toe aan zijn palmares. Hij finishte na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon (42,195 km) in 7u49:16. Daarmee bleef hij de Canadees Lionel Sanders (7u54:03) en de Nieuw-Zeelander Braden Currie (7u54:19) voor. Pieter Heemeryck finishte op de 19e plaats, in 8u34:20. Bart Aernouts kwam niet meer in de klassementen voor vanaf de fietsproef.

Bij de vrouwen pakte de Zwitserse Daniele Ryf haar vijfde titel. Ze finishte in 8u34:59, voor de Britse Kat Matthews (8u43:49) en de Duitse Anne Haug (8u47:03), de winnares van 2019. Geen enkele Belgische triatlete kon zich kwalificeren voor het WK.

Het WK Ironman gaat traditioneel door op Hawaï begin oktober, maar werd vanwege de coronapandemie in 2021 uitgesteld en verplaatst naar Utah.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top