Wilm Vermeir smukt zege Landenprijs op met vierde plaats

Sport | Een dag nadat hij met de Belgische ploeg de Landenprijs van La Baule won, heeft Wilm Vermeir zaterdag met de 9-jarige hengst Enola Gay of Two Notes Z van het Belgische stamboek Zangersheide een vierde plaats veroverd in de vijfsterrenproef met barrage op 1m50.

Door Belga

Deel dit nieuws

Wilm Vermeir vormde met Enola Gay of Two Notes Z de enige Belgische combinatie die de barrage met elf kon halen. Ook in die barrage bleef het Belgische koppel foutloos en hun eindtijd van 37.40 was goed voor een vierde plaats. De zege ging naar het Zwitserse duo Martin Fuchs/The Sinner met een finish in 36.51.

Zondag zadelt Wilm Vermeir zijn 14-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) IQ van het Steentje voor de 5 sterren Rolex Grote Prijs van La Baule. Die gaat om 13 uur van start en er is een half miljoen euro aan prijzengeld aan verbonden. Ook de vier andere Belgische combinaties die voor La Baule geselecteerd waren, nemen deel. Dat zijn Yves Vanderhasselt met de 13-jarige BWP-merrie Jeunesse, Jérôme Guéry met de 16-jarige henst Quel Homme de Hus, Niels Bruynseels met zijn nieuw toppaard, de 12-jarige merrie Christel, en Gregory Wathelet met de 14-jarige hengst Nevados S.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top