John van den Brom moet in volle degradatiestrijd na 37 dagen al opkrassen in Saoedi-Arabië

Voetbal | Het avontuur van de Nederlandse voetbalcoach John van den Brom bij de Saoedische eersteklasser Al Taawon was er maar een van korte duur. Na een samenwerking van 37 dagen communiceerde de club zaterdag via sociale media dat hun wegen scheiden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van den Brom werd eind maart binnengehaald om degradatie naar de tweede klasse te vermijden. Met nog vier speeldagen te gaan, is het ontslag op z'n minst opvallend te noemen. Van den Brom verloor donderdag pas zijn eerste competitiewedstrijd, met 0-4 van El Ettifaq. De voorbije weken was hij met de club in de Aziatische Champions League actief. Daar werd twee keer gewonnen, drie keer verloren en een keer gelijkgespeeld.

In de tussenstand in de Saoedische Premier League is Al Taawon veertiende, op zestien teams. De laatste drie degraderen. Er staan nog vier wedstrijden op het programma.

De 55-jarige Nederlander werd begin december ontslagen bij Racing Genk, vanwege tegenvallende resultaten. Het seizoen voordien had hij de Limburgers naar de tweede plaats in de eindstand en bekerwinst geloodst.

Al-Taawon was voor Van den Brom de derde werkgever buiten Nederland. Eerder was hij in ons land als hoofdcoach aan de slag bij RSC Anderlecht. In Nederland coachte hij onder meer AZ, FC Utrecht en Vitesse.

De club communiceerde (nog) niet over de reden achter de stopzetting van de samenwerking.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top