Oliver Naesen kan elk moment papa worden: "Auto staat klaar aan parcours om te vertrekken"

Wielersport | Oliver Naesen ging zaterdag in de vijfde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke in de laatste 500 meter nog eens vol door op de kasseien naar de Marktplaats van Cassel. Even leek de Waaslander zijn eerste zege van het seizoen te pakken, tot Gianni Vermeersch hem op links voorbij flitste. Naesen slaagde er wel in om de Brit Jake Stewart af te houden in strijd om de tweede plaats. Stewart reed na de finish, compleet moegestreden, Naesen nog bijna van zijn sokken.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik weet uit ervaring dat de Vierdaagse van Duinkerke altijd beslist wordt in Cassel", gaf Naesen na afloop aan. "De eerste twee ritten waren voor de sprinters. Dan was er die aankomst op de Mont Saint Eloi en daarna opnieuw een massasprint. Ik weet ondertussen door de jaren heen wel al wat ik kan en niet kan. Die levensgevaarlijke sprints laat ik echt wel aan mij voorbij gaan. Ik wil het wel kunnen, maar ik kan het niet en dan blijf je daar beter uit weg."

Met wat meer geluk had Naesen, die binnenkort papa wordt, in Cassel zijn eerste zege van het seizoen behaald. "Ik ben vol doorgegaan in de laatste 500 meter. Maar Gianni Vermeersch bleek dus iets sterker te zijn. Het is hier altijd een secondenspel. Dat is dit jaar niet anders. Ik verwacht het liefst van al nog geen telefoontje morgen met de melding dat mijn eerste kindje (een dochter, red.) op komst is. Elke dag staat mijn auto wel aan het parcours. Als de bevalling start, dan vertrek ik direct naar het moederhuis. Vandaag was mijn grootmoeder ook aanwezig in Cassel. Het deed deugd mijn familie eens kort te zien."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top