Goud voor judoka Lois Petit, ook zilveren en bronzen medaille voor Belgen in Sarajevo

Sport | Lois Petit heeft zaterdag op de European Judo Cup in het Bosnische Sarajevo goud gepakt in de categorie tot 48 kilogram. Fiona Van Biesbroeck bemachtigde zilver in de categorie tot 52 kilogram, terwijl Jente Verstraeten goed was voor brons in dezelfde gewichtsklasse als Petit.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het is voor Petit een nieuw succes, twee weken na haar triomf in het Kroatische Dubrovnik. De Doornikse liet daar het beste resultaat uit haar carrière optekenen na een eerdere tweede plaats op de European Open van Zagreb in 2021.

Petit (IJF62) versloeg achtereenvolgens de Hongaarse Fatime Beringer, Jente Verstraeten (IJF 112) en de Servische Nevena Milic (geen ranking) op golden score na 2:34 in de verlengingen. In de strijd om brons klopte Verstraeten de Hongaarse Luka Veg.

Fiona Vanbiesbroeck (geen ranking) stoomde op haar beurt door tot de finale, waarin de Française Nawaliatou Babio aan het langste eind trok.

In de categorie tot 63 kilogram schopte Marie Sadouni het tot in de halve finales. Alissia Bombello (IJF 128) droop dan weer meteen af. In de categorie tot 73 kilogram eindigde Jeroen Casse (IJF 55) vijfde. Dries Ponnet (IJF 246) moest net zoals Bombello meteen inpakken.

Femke De Bruyn (-70kg), Isabelle Schrenk (-78kg) en Karel Foubert ( -90kg) verschijnen zondag op de tatami.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top