Gianni Vermeersch is blij met zege in de koninginnerit van de Vierdaagse van Duinkerke

Wielersport | Gianni Vermeersch kon zaterdag in de vijfde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke in de laatste rechte lijn Oliver Naesen remonteren en zich zo naar de zege reppen. Het was de eerste van het seizoen voor de West-Vlaming en daar was hij erg gelukkig mee. Vermeersch kende immers een moeilijk seizoensbegin waarin hij geplaagd werd door valpartijen en ziekte.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben zeker tevreden met deze zege", zei Vermeersch na afloop. "Eigenlijk was dit mijn gedroomde en geliefkoosde etappe. Ik kom hier immers vaak langs. Deze Mont Cassel ligt op één van mijn trainingsparcoursen, vandaar. Ik ken het hier wel een beetje, wat voorkennis kan geen kwaad", lachte hij.

Het was Philippe Gilbert die op anderhalve kilometer van de eindmeet de knuppel in het hoenderhok gooide. "We wisten dat hij hier iets van plan was maar het moment dat Philippe Gilbert zijn molen op gang trok zat ik helemaal kapot", aldus Vermeersch. "Ik moest daarom even passen. Toen het wat minder steil omhoog ging, kon ik weer in mijn ritme komen en slaagden we erin naar Gilbert toe te rijden. Daarna maakte ik me op voor de sprint in het dorp van Cassel. Het is hier nooit geen gemakkelijke spurt op die kasseien maar ik kon het wel halen. Eindelijk is het eens feest. Ik heb mijn deel van de pech wel al gehad dit jaar. Ik was veel betrokken in valpartijen en na Tirreno-Adriatico werd ik nog eens ziek. Dat kwam er dan nog eens bij. Eigenlijk heb ik nooit het goede gevoel gevonden, tot vandaag dan."

"Ik rij binnenkort de GP Vermarc in Rotselaar en daarna de Antwerp Port Epic. Die laatste is ook wel een wedstrijd die me heel goed ligt", besloot Vermeersch.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top