Dumoulin is teleurgesteld met derde plaats in de tijdrit: "Was niet goed genoeg"

Wielersport | Tom Dumoulin droomde van een zege in de tijdrit en de roze trui in de Giro, maar hij eindigde zaterdag als derde, op vijf seconden van winnaar Simon Yates. "Ik was goed, maar ik had geen wonderbenen", sprak hij na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik heb alles gegeven, meer zat er niet in", aldus de Girowinnaar van 2017. "Ik voelde onderweg dat ik wel vooruit ging, maar tegelijkertijd wist ik ook dat ik niet de meeste geweldige tijdrit ooit aan het rijden was en dat bleek op het eind, want het was niet voldoende voor de winst."

9,2 km was een korte afstand, Dumoulin moet het normaal meer van lange tijdritten hebben. "Op zich liggen die snelle bochten me wel, en kan ik dat wel goed", riposteerde de Nederlander. "Vandaag was ik met sommige bochten best wel tevreden, andere dan weer niet en op het eind had ik niet genoeg meer in de benen om te versnellen op dat klimmetje. Ik had gewoon de benen niet om het verschil te maken."

"Dit is wel een tegenvaller", eindigde hij. "Ik kwam naar hier voor meer en ik baal wel een beetje. Mijn gevoel was goed, maar niet goed genoeg voor de winst en dat is jammer."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top