Gantoise en Racing spelen 2-2 gelijk in eerste finalewedstrijd

Hockey | De eerste manche van de play-off-finale in de hoogste klasse van het mannenhockey is zaterdag op een 2-2 gelijkspel geëindigd tussen Gantoise en Racing. Gent leidde bij de rust in Louvain-la-Neuve met 2-0, maar gaf in de tweede periode haar voorsprong uit handen. De terugwedstrijd wordt zondag, om 16 uur, gespeeld, opnieuw in de Waals-Brabantse studentenstad.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Gentse doelpunten kwamen van Pepijn Scheen (7. sc en 25.). Voor Racing scoorden Cédric Charlier (53.) en Tanguy Cosyns (68.).

Gantoise strijdt voor een tweede nationale titel in het hockey, 101 jaar na de vorige. Ook Racing wacht al een eeuwigheid op een nieuwe hoofdprijs. Het pakte in 1941 haar vijfde en voorlopig laatste titel.

Léopold, dat oorspronkelijk in de play-off-finale had moeten staan maar gesanctioneerd werd door de federatie vanwege onregelmatigheden rond het toeristenvisum van Federico Monja, zette zaterdag een grote stap richting het behoud. Het kwam door de sanctie in de barrages tegen degradatie terecht en won daarin haar heenwedstrijd makkelijk met 6-2 van Mechelen. Arthur Verdussen, Dimitri Cuvelier, Tom Degroote en Tom Boon (3x) zorgden voor de goals. De terugmatch wordt zondag in Mechelen gespeeld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top