Dortmund verzekert zich van tweede plaats, Wolfsburg klimt naar twaalfde positie

Bundesliga | Borussia Dortmund heeft zich op de 33e en voorlaatste speeldag in de Bundesliga verzekerd van de tweede plaats. Degradant Greuther Fürth ging voor de bijl met 1-3.

Door Belga

Deel dit nieuws

Julian Brandt (26.) opende de score. Die stand bleef tot de 70e minuut onaangeroerd, tot Jessic Ngankam de gelijkmaker tegen de touwen prikte. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten: opnieuw Brandt (72.) en Felix Passlack (77.) legden de wedstrijd in een beslissende plooi. Axel Witsel maakte de wedstrijd vol in het winnende kamp, waar Thomas Meunier en Thorgan Hazard geblesseerd ontbraken.

Met nog een speelronde voor de boeg telt Dortmund 66 punten. De kloof met nummer drie Bayer Leverkusen is met vijf eenheden verschil onoverbrugbaar geworden. 

Tegelijkertijd waren ook Keulen en Wolfsburg aan zet (0-1). Yannick Gerhardt (43.) kroonde zich net voor het rustsignaal tot matchwinnaar. Aster Vranckx en Dodi Lukebakio vielen in bij de Wolven, Koen Casteels en Sebastiaan Bornauw maakten geen deel uit van de selectie door blessures. Dankzij de zege rukt Wolfsburg op naar de twaalfde positie in de rangschikking met 41 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top