VALORANT: transfer van KennyS naar OG afgeblazen vanwege contractuele redenen

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het gerucht van de terugkeer van een CS:GO-legende deed al enkele weken de ronde. De Fransman Kenny "KennyS" Shrub was meermaals gesignaleerd tijdens trainingen met het VALORANT-roster van OG Esports, dat sinds deze split aan de Franse regionale competitie van de FPS deelneemt.

Uiteindelijk bleek dat gerucht toch niet waar. Donderdagnamiddag heeft de Franse organisatie de samenstelling van het team voor de komende split officieel bekendgemaakt. Op de plaats die KennyS had moeten innemen, vinden we ex-Sector One speler Adel "KONEQT" Cista terug, die de voorjaarstitel na een dominant seizoen had binnengehaald. Hij vervolledigt een team bestaande uit Benjamin "uNKOE" Chevasson, Théo "OniBy" Tarlier, Joey "fxy0" Schlosser en Mathieu "LaAw" Plantin.

Enkele minuten na de bekendmaking gaf de speler zijn versie van de feiten. In een twitlonger op zijn profiel legde KennyS uit dat contractuele redenen het probleem waren.

"Helaas heeft Riot deze lening niet geaccepteerd vanwege contractuele redenen. Ik neem het niemand kwalijk, het is gewoon wat het is. Ik wil alle mensen bedanken die hebben geprobeerd dit mogelijk te maken, zowel bij G2 als bij OG", legt hij uit.

In de praktijk is het onduidelijk waarom Riot weigerde. Terwijl een belangenconflict mogelijk zou zijn geweest in de vorige splitsing (OG kon tegen G2 Esports uitkomen als het team zowel VRL France als de VCT Promotion won; nvdr), maakt de recente herindeling van het competitieve circuit dit scenario onmogelijk.

De Franse competitie wordt maandagavond om 18u hervat. De Belgische organisatie Sector One zal zijn titel verdedigen in de split, die duurt tot eind mei. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top