Rob Schoofs liet Hein Vanhaezebrouck van gedacht veranderen

Jupiler Pro League | KV Mechelen kent weer een goed seizoen, maar komende zomer dreigt sportief directeur Tom Caluwé overuren te moeten draaien. Heel wat spelers lopen in de kijker van andere clubs. Rob Schoofs kan de volgende in de rij zijn. Kan hij zich dinsdag tonen tegen AA Gent?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nikola Storm wordt genoemd bij Standard, AA Gent polste in januari naar Hugo Cuypers, KRC Genk en Club Brugge worden aan trainer Wouter Vrancken gelinkt, Gaëtan Coucke aan clubs als Stade Reims, Torino en West Ham United en rond Rob Schoofs blijft het voorlopig stil. Al is het nog maar de vraag of dit nog lang zal blijven duren.

De Limburger is dit seizoen ook aan een sterk seizoen bezig en hij is uitgegroeid tot de motor van de ploeg. Schoofs is op zijn 28ste stilaan op het toppunt van zijn kunnen en hij lijkt meer dan ooit klaar voor een Belgische topclub. "Natuurlijk zou ik de stap overwegen als de kans zich voordoet. Maar ik besef ook heel goed wat ik nu in handen heb. Zowel sportief, financieel als familiaal zal het echt de moeite moeten zijn. Voor de club, voor mezelf én voor mijn gezin", vertelde hij in maart in Het Belang van Limburg.

Op zijn plaats in Mechelen

Schoofs gedijt goed in Mechelen, waar ze hem op handen dragen en waar het aangenaam toeven is. De club speelt elk jaar mee in de subtop, er is een stabiel beleid en de aanhang van KV Mechelen behoort tot het beste wat België heeft te bieden. KV Mechelen is een warme traditieclub en bij een topclub gaat het er toch altijd net dat tikkeltje koeler aan toe. Resultaten zijn er het allerbelangrijkste.

Dat mocht Schoofs in het verleden al aan den lijve ondervinden bij AA Gent. De Buffalo’s haalden hem in januari 2016 voor één miljoen euro weg bij STVV. Hein Vanhaezebrouck gaf hem echter weinig speelkansen. In anderhalf jaar speelde hij er 23 wedstrijden en daarin scoorde hij 2 keer en leverde hij 2 assists af.

Niet klaar voor AA Gent

"Rob was nog niet klaar voor een rol in een topelftal. We hebben hem er toen bijgenomen als een jong talent, niet als de vervanger van Sven Kums", zei de coach enkele weken nadat Schoofs AA Gent verliet voor KV Mechelen. In Mechelen bewees Schoofs dat men bij AA Gent toch wat meer geduld had moeten hebben.

Ruim een jaar geleden was Vanhaezebrouck een stuk enthousiaster over de middenvelder. "Rob is goed geëvolueerd. Hij is niet toevallig kapitein geworden in Mechelen. Hij speelt er een heel belangrijke rol en is heel aanwezig in hun wedstrijden. Misschien dat we Schoofs nu meer kunnen gebruiken dan vier jaar geleden. Hij is nu duidelijk rijper en sterker en hij heeft natuurlijk ook nog zijn goede traptechniek", zei Vanhaezebrouck in februari 2021.

De linksvoetige middenvelder ligt nog tot medio 2024 onder contract bij KV Mechelen. Volgens de website van Transfermarkt heeft hij een marktwaarde van 2,5 miljoen euro, maar in werkelijkheid zal de transferprijs wellicht een heel stuk hoger liggen. Tegen AA Gent kan Schoofs zijn waarde alvast nog eens tonen.

Volg de Europe play-offs, en in het bijzonder de wedstrijd tussen KV Mechelen en AA Gent aanstaande dinsdag 10 mei vanaf 18u45, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top