Blizzard kondigt nieuwe mobiele game aan

Esports |

De Amerikaanse uitgever Blizzard heeft deze dinsdag zijn nieuwe mobiele titel Warcraft Arclight Rumble aangekondigd. Arclight Rumble is gebaseerd op het gelijknamige MMORPG-universum en zou zeer binnenkort in een bètaversie beschikbaar moeten zijn in de App Store en Google Store.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Laten we er geen doekjes om winden: mobiele games zitten duidelijk in de lift. Of het nu gaat om het FPS- of het MOBA-genre, in de mainstream- of de competitieve wereld, mobiele titels brengen nieuwe spelers en zelfs regio's samen die tot nu toe misschien minder geïnteresseerd waren in het medium. De redenen zijn eenvoudig: relatief eenvoudige mechanics, korte matchen, ports van bestaande titels. Alles wordt gedaan om een minder ervaren publiek aan te trekken.

En de grote uitgevers hebben dit begrepen. Neem nu de Californische reus Blizzard. Het bedrijf kondigde dinsdag aan dat het zijn eigen mobiele videogame zal uitbrengen. De game zal Warcraft: Arclight Rumble heten en is, zoals te verwachten was, gebaseerd op het bekende Warcraft-universum. Daar werden al heel wat games rond gebouwd, zoals World of Warcraft, Hearthstone en meer recent Heroes of The Storm.

Deze keer mikt Blizzard op de smartphonemarkt. Het resultaat is een spel met een meer cartooneske uitstraling dan we van de ontwikkelaar gewoon zijn, dat jongere spelers ongetwijfeld zal aanspreken. Qua mechanics doen de verschillende gameplay video’s ons vooral denken aan een spel dat op dit moment erg populair is: Clash Royale.

Om een spel te winnen, moeten de spelers de basis van de tegenstander vernietigen terwijl ze hun eigen basis verdedigen. Daartoe zullen zij verschillende soorten eenheden moeten combineren om tot het best mogelijke game plan te komen. Je zal dankzij een guild-systeem in staat zijn om met je vrienden te levelen en samen missies tot een goed einde te brengen.

Het spel is nog niet beschikbaar, maar je kan je wel al inschrijven om deel te nemen aan de bèta die Blizzard heeft aangekondigd. Dit zal gebeuren op iOS en Android. Arclight Rumble zal free-to-play zijn, en verschillende in-game aankopen bevatten om je progressie te versnellen en je units aan te kleden met speciale skins.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top