‘Yakamoz S-245', een verrassende spin-off van de Belgische serie 'Into The Night'

Series | De Turkse serie 'Yakamoz S-245', die op 20 april op Netflix verscheen, is een verborgen parel. Het platform had niet aangekondigd dat deze nieuwe serie een spin-off was van 'Into The Night', hun eerste Belgische productie. Proximus Pickx vertelt je meer over dit verhaal, dat zich afspeelt ... onder water!

Door Proximus

Deel dit nieuws

De scifiserie 'Into The Night' was een grote hit toen het werd uitgebracht in mei 2020. Een boeiend verhaal, een adembenemend ritme, een spannend plot... alles was aanwezig om met deze eerste Belgische productie het publiek op het puntje van hun stoel te laten zitten. Het verhaal ging over een groep passagiers die per vliegtuig het zonlicht, dat plots dodelijk is geworden, ontvluchtten.

Door het overweldigende succes werd afgelopen september het tweede seizoen onthuld. En om het verhaal boeiend te houden, heeft Netflix een oplossing gevonden: een spin-off maken vanaf nul... onder water! De spin-off is nog steeds een bewerking van de Poolse roman 'The Old Axoloti' van Jack Dukaj.


Een levensechte onderzeeër

In 'Yakamoz S-245' proberen de hoofdrolspelers onder water aan het dodelijke zonlicht te ontsnappen. Samen met de bemanning zal Arman, een bioloog-onderzoeker, aan boord van een militaire onderzeeër vechten om de zonnecatastrofe te overleven die de wereld aan de oppervlakte verwoest. Beetje bij beetje komt er een samenzwering aan het licht die de zaken bemoeilijkt. De spanning tussen Arman en Umut, de tweede-in-bevel, wordt steeds intenser.

De reeks werd opgenomen in Turkije en werd gefilmd in een echte onderzeeër, niet ver van Istanbul. Wat de casting betreft zijn de acteurs en actrices vrij onbekend bij het grote publiek: Kivanç Tatlitug (Arman), Özge Özpirinçci (Defne), Ertan Saban (Umut Guven), Murat Akpinar (Baris), Onur Unsal (Cem), Ecem Uzun (Rana), Alper Saldiran (Kenan), Hakan Salinmis (Erenay), Jeremias Kwabenah Acheampong (Felix), Mustafa Ersin Arici (Atlan) en Ece Cesmioglu (Yonca).


Ontdek de Turkse serie 'Yakamoz S-245' op Netflix, evenals de twee seizoenen van de Belgische serie 'Into The Night'. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top