Een 'vergeten Belg' vindt zijn weg in de Major League Soccer

Voetbal | Met Logan Ndenbe speelt er bij Sporting Kansas City een Belg in de Major League Soccer en Laurent Ciman is assistent-trainer bij Montréal. Maar er is nog een Belg die actief is in de Verenigde Staten: Christian Makoun. Al is zijn verhaal best apart.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Charlotte FC maakte begin januari de komst van Christian Makoun bekend. Hij maakte de overstap van Inter Miami, de komende tegenstander van Charlotte FC. "We zijn erg verheugd om een speler met zijn kwaliteiten en potentieel te verwelkomen bij Charlotte FC en verder te bouwen aan de ruggengraat van ons team. Hij speelde vorig seizoen meer dan 20 wedstrijden in de MLS en voegt zo nog wat extra ervaring toe aan onze defensie", vertelde sportief directeur Zoran Krneta.

Makoun heeft een zeer interessant profiel. "Het is moeilijk om spelers als Christian te vinden die linksvoetig zijn en alle kwaliteiten bezitten die we zoeken in onze centrale verdedigers. Het is ook een jonge speler met een mooie toekomst bij onze club."

Juventus

De 22-jarige verdediger heeft er al een opvallend parcours opzitten. Hij zette zijn eerste professionele voetbalstappen bij Zamora uit Venezuela en in 2019 kwam de Italiaanse topclub Juventus, voor de neus van Arsenal en Real Madrid, hem daar weghalen. Hij speelde één jaar op huurbasis voor de Oude Dame en nadien keerde hij terug naar Zamora.

In januari 2020 tikte Inter Miami FC hem op de kop en daar speelde hij zich na een aanpassingsperiode vorig seizoen in de kijker. Ondertussen staan er al 37 wedstrijden in de Major League Soccer achter zijn naam en daarin was hij goed voor 2 doelpunten en 4 gele kaarten.

Geen Rode Duivels

Makoun heeft een Belgisch paspoort en dat komt door zijn vader. Zijn vader is in België geboren en speelde er voor Cercle Brugge. De jonge verdediger, die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, is echter geen kandidaat meer om voor de Rode Duivels uit te komen.

Op 26 maart 2022 maakte hij immers zijn debuut voor het nationaal elftal van Venezuela tijdens de WK-kwalificatiematch tegen Argentinië. Venezuela verloor met 3-0, maar de verdediger speelde er 90 minuten. Enkele dagen later was hij ook een basispion tegen Colombia (0-1-verlies). Zijn vader liet twee jaar geleden de deur open voor een transfer naar de Jupiler Pro League. De Belgische clubs kunnen de verdediger alvast scouten tijdens de wedstrijden van Charlotte FC in de Major League Soccer.

Het programma van de MLS op Eleven

Zondag 8 mei

Volg het beste uit de Major League Soccer het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top