Chili dient klacht in tegen Ecuador omtrent herkomst van international Byron Castillo

WK 2022 | Vanwege twijfel omtrent de herkomst van de Ecuadoriaanse international Byron Castillo heeft de Chileense Voetbalfederatie ANFP klacht ingediend tegen Ecuador bij de Wereldvoetbalbond FIFA, zo bevestigde FIFA vandaag. Volgens plaatselijke media wil Chili met de klacht de plaats van Ecuador op het WK van eind dit jaar in Qatar innemen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Chilenen beschuldigen Ecuador van identiteitsfraude. Zo zou rechterflankverdediger Castillo hebben gelogen over zijn geboorteplaats en -datum. De Chileense bond beweert dat Castillo in Colombia geboren is en ook drie jaar ouder is dan vermeld op zijn documenten.

Als de beweringen blijken te kloppen, kan dit verregaande gevolgen hebben voor het WK. Castillo deed immers mee in acht WK-kwalificatiewedstrijden en Chili eist dat de uitslagen van die wedstrijden nietig worden verklaard en dat hun tegenstanders telkens de drie punten zouden krijgen. Op die manier zou niet Ecuador, dat in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificaties op de vierde plaats eindigde en daarmee het laatste rechtstreekse WK-ticket in de wacht sleepte, maar wel Chili nog naar Qatar kunnen. 

"Ernstige onregelmatigheden bij de registratie van spelers is onacceptabel", klinkt het in de mededeling van de Chileense bond. "En al zeker als het om een WK gaat. Op en naast het veld moet fair play zegevieren."

Op het WK is Ecuador ingedeeld in een poule met Nederland, Senegal en gastland Qatar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top