Limburg United moet oppassen voor Den Helder om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de BNXT-play-offs

Basketbal | Limburg United heeft in de heenwedstrijd van de eerste ronde van de BNXT-play-offs een grote voorsprong geboekt tegen Den Helder. De Belgen zullen nu vrijdag in de terugwedstrijd deze voorsprong moeten zien te behouden. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Parallel aan de nationale play-offs, die in Nederland en België tussen de beste teams van elk land worden gespeeld, vinden de eerste BNXT play-offs plaats. Afgezien van het eerste en het laatste team zullen de acht teams die in de Elite Silver-fase speelden, aan deze play-offs deelnemen. De duels worden gespeeld in 'best of two'-wedstrijden. In de wedstrijd tussen Limburg United en Den Helder Suns lijken de Belgen de beste kaarten te hebben.

Kijk uit voor de verdediging 

In Nederland wonnen de winnaars van de Beker van België met 79-93. Dit geeft hen veertien punten voorsprong voor de terugwedstrijd. Ondanks deze voorsprong zullen ze voorzichtig moeten zijn, want hun verdediging was te laks, zoals dat dit seizoen vaak het geval was. "Ze scoorden 79 punten, 48 daarvan na de pauze. Dat is te veel. We moeten een beetje meer trots hebben, ook op defensief gebied. We kunnen scoren! Maar hoe verder je in de play-offs komt, hoe belangrijker de verdediging wordt", verklaarde coach Raymond Westphalen na dit eerste succes. 

Hoewel ze met hun offensieve capaciteiten ver kunnen komen, laat de verdediging van Limburg te wensen over. Dat geeft de Nederlanders toch een beetje hoop in deze wedstrijd, want er is slechts een verschil van veertien punten tussen de twee ploegen. Limburg United zal tegen onze noorderburen dus geen steken mogen laten vallen en zit bijgevolg niet in een comfortabele positie om zich rustig voor te bereiden op de volgende wedstrijden.

Volg het beste van de BNXT League, inclusief het duel tussen Limburg United en Den Helder Suns deze vrijdag om 20 uur, op Pickx+ Sports 1 via de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Je kan meer basketbalnieuws lezen via Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top