Rainbow Six Siege: Belg risze op weg naar de Major, Gomfi in de problemen

Esports |

De eerste fase van het European League-circuit in Rainbow Six Siege zit erop en de vier Europese teams die zich geplaatst hebben voor de Major in Charlotte zijn bekend. België kan eindelijk weer glimlachen met twee gekwalificeerde spelers, terwijl Frankrijk tevreden mag zijn met de prestaties van zijn teams.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is zes maanden geleden dat we de kans kregen om een Belgische speler te zien spelen in een Major van Ubisofts succesvolle FPS Rainbow Six Siege. Het was dus met grote vreugde dat de Belgische fans van Looking For Org (ex-Vitality) speler risze het nieuws van zijn kwalificatie ontvingen. Die was echter geen uitgemaakte zaak, aangezien de laatste dag van het reguliere seizoen van de European League pas op maandagavond werd gespeeld.

De eerste belangrijke stap was winnen van PWNZ. Die werd met succes bereikt met een score van 7-5. Maar daarna moest de Belg nog hopen op een nederlaag van Team BDS of Rogue om de kwalificatie veilig te stellen.

Terwijl het Franse BDS G2 Esports letterlijk aan diggelen sloeg met een 7-1 score, werd de Belg verlost door de frags van Team Heroic. De ploeg had geen moeite om Rogue (7-3) te verslaan en de hoop van voormalig Benelux-speler Deapek op een Major-kwalificatie de grond in te boren. Maar dankzij dit resultaat hebben risze, P4, BiBoo, Shiinka en Mowwwgli hun ticket naar Charlotte en de Major beet!

Nog iets opmerkelijks: de kwalificatie van zowel risze en zijn collega’s als die van BDS betekent dat er twee Franse teams zullen deelnemen aan een groot R6S-evenement. G2 en Heroic vervolledigen de lijst van Europese teams die zich voor het evenement hebben geplaatst. Een zeldzaam genoeg feit om vermeld te worden.

Franse fans zullen zich van 16 tot 22 mei uitstekend vermaken om hun vertegenwoordigers aan te moedigen. Bovendien zullen Risze en zijn teamgenoten, die nog steeds zonder organisatie zitten sinds de terugtrekking van Vitality uit de Rainbow Six-scene, waarschijnlijk van dit resultaat kunnen profiteren om een nieuwe organisatie te vinden! Wij wensen hen het allerbeste.

Onze andere Belgische speler van de Europese Liga kende niet hetzelfde succes als zijn landgenoot. Gomfi, nog steeds in dienst van Team Secret, kon niet beter doen dan de 9e plaats in de eindrangschikking. Die positie was niet voldoende om zich te kwalificeren, en brengt ook het risico van degradatie met zich mee. Team Secret moet nu zoveel mogelijk punten verzamelen in de komende rondes als de Duitse organisatie niet wil degraderen naar de Challenger League, de tweede Europese divisie.


Afspraak op 16 mei in de VS, of online natuurlijk, om de Charlotte Major te volgen, de eerste van 2022 voor het Rainbow Six Siege-circuit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top