'De mol': Dit is onze hoofdverdachte

Films | Komende zondag is het zover, dan weten wie de tiende editie van ‘De mol’ wint en wie sinds de opgave van mol Philippe de boel aan het saboteren is. Zoals altijd doen de programmamakers er in de montage alles aan om zo weinig mogelijk prijs te geven aan de kijker en is het dus geen sinecure om uit te maken wie de mol is, maar wij probeerden toch eens de puzzelstukjes te leggen. Dit zijn onze voorspellingen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Maar eerst moeten we het even over die finale hebben, want de makers van ‘De mol’ hebben iets bijzonders in petto. Voor de eerste keer wordt de identiteit van de mol bekend gemaakt voor een live publiek, zondagavond in Paleis 12. Uit de teasers aan het einde van de halve finale was het niet geheel duidelijk of de kandidaten nog op de Canarische Eilanden hun vragenlijst hebben ingevuld, of ze die zondag pas zullen kunnen invullen. In het eerste geval piekeren ze nu al maanden over de antwoorden waar ze niets meer aan kunnen veranderen. In het tweede geval proberen ze nu al maanden zo veel mogelijk details te onthouden over het avontuur. De makers hebben in elk geval nog een joker te spelen.

Sven

Sven is de kandidaat die het hardst gaat voor de opdrachten. Moeilijke raadsels lost hij in geen tijd correct op. De slagzinnen op het kantelende bed vulde hij bijvoorbeeld zo goed als alleen in. Maar in de bananenplantage liet hij ook wat geld verdwijnen. Bij de glijbanenopdracht voerde hij enkele verdachte handelingen uit en was het zijn broer die de leiding nam en bij de tijdslusopdracht werkte hij meer tegen dan mee.

Sven zou een uitstekende mol kunnen zijn. Hij heeft een pokerface om u tegen te zeggen en gaf eerder ook al toe dat hij niet altijd eerlijk was in het spel. Maar toch speelt hij het volgens ons te goed om de mol te kunnen zijn. Te vaak is het dankzij hem dat er geld verdiend wordt, ook op momenten waarop hij als mol makkelijk tijd zou kunnen rekken of ongezien fouten zou kunnen maken. Sven is een heel sterke kandidaat, maar zoals we in de halve finale leerden, had hij nog alles ingezet op afvaller Emanuelle. Hij zou dus helemaal verkeerd kunnen zitten.

Uma

Al jaren geldt voor mollenjagers een belangrijk principe: follow the money. Op de website wieisdemol.be kan je per aflevering en per kandidaat zien hoeveel geld er in het laatje gebracht is. En als we naar de afleveringen van na de molwissel kijken, is Uma degene met het laagste cijfer. Op de glijbanen bleef ze steken, bij de paintballopdracht ging ze niet voor geld, in de bananenopdracht koos ze enkele verkeerde antwoorden. In de halve finale ging ze makkelijk mee in de foute antwoorden van Yens tijdens hun bergwandeling en liet ze zich afschieten in de bouwval.

Als je het ons vraagt, is Uma een heel goede kandidate voor de rol van mol. Bij de selectiegesprekken halverwege het seizoen, zei ze overigens ook dat ze eigenlijk al de hele tijd met de mindset van een mol aan het spelen was. Dat zou betekenen dat haar gedrag niet veel zou veranderen als ze ineens de mol zou worden. Ook voor de molwissel was ze dan ook geen grootverdiener.

Yens

Opnieuw moeten we het hier hebben over het geld, want Yens bracht volgens de berekeningen op wieisdemol.be het meeste geld in het laatje sinds de molwissel. Is hij daarom volledig uit te sluiten? Zeker niet, want op het forum wordt hevig gediscussiëerd over die bedragen. Sommigen vinden dat 500 euro onterecht aan hem is toegewezen. Trek dat bedrag af, en Yens staat onderaan. Bovendien viel het op dat de vriendin van Yens heel actief was bij het zoeken van kokers in de glijbaanopdracht, maar gingen de meest kostbare kokers wel verloren. Bij het paintballen probeerde hij iedereen te overtuigen om geld te nemen, maar als Emanuelle hen had afgeschoten, zou dat geld uit de groepspot verdwenen zijn. Bij de bergwandeling gaf hij foute antwoorden. Hij molk de geit wel, maar probeerde dan de hele tijd van de melk te drinken. Een poging om te zorgen dat ze nog eens zouden moeten terugkeren?

Yens is een kandidaat die moeilijk te doorgronden is en dat zou van hem een goede mol maken. De ene keer lijkt hij vol voor de opdrachten te gaan, de andere keer lijkt hij de boel eerder op te houden. Als Yens de mol is, wilde hij op verschillende momenten grote sabotages uitvoeren, maar had hij pech of stootte hij op een te sterke groep.

Onze uiterst voorzichtige voorspelling: Yens zit op het juiste spoor en kon Uma al ontmaskeren als mol. Sven is sterk in de opdrachten, maar zal de finale niet winnen. Neem dit wel met een korreltje zout, want ook wij zaten er de voorbije jaren meermaals faliekant naast.

Bekijk de finale van ‘De mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top