Schwartzman en Isner spelen samen dubbelspel op Rome Masters 1000

Sport | Het Masters-tennistoernooi in Rome is nog niet eens begonnen, maar toch haalde het evenement al de krantenkoppen. Dat komt omdat Diego Schwartzman, de kleinste speler van het toernooi, bekendmaakte dat hij een team zal vormen met John Isner, de langste mannelijke tennisspeler die meedoet in de Italiaanse hoofdstad.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van 7 tot en met 15 mei vindt in Rome het ATP-toernooi van Rome plaats. Tijdens dat toernooi nemen de beste mannelijke tennissers het tegen elkaar op in het enkelspel, en sommigen ook in het dubbelspel. Diego Schwartzman, met zijn 1m70 de kleinste speler in Rome, kondigde eind maart aan dat hij zal deelnemen aan het plaatselijke dubbeltoernooi. Daar zal hij de handen in elkaar slaan met John Isner, de langste man van het toernooi die 2,08 meter meet. Schwartzman en Isner staan bekend als twee van de beste spelers uit het circuit en dat zullen hun tegenstanders geweten hebben.

En de Belgen?

Het ATP-toernooi in Rome wordt dit jaar voor de 79e keer georganiseerd en ook dit jaar zakt de crème de la crème van de internationale tenniswereld af naar Italië. Titelverdediger Rafael Nadal heeft bijvoorbeeld al aangegeven dat hij aanwezig zal zijn in Rome. Hij wil het toernooi voor de elfde keer winnen. Novak Djokovic zal ook van de partij zijn. De Serviër zal Nadal de loef proberen af te steken en het toernooi voor een zesde keer proberen te winnen. De twee heren maken veel kans op de eindwinst, maar voordat het zover is moeten ze het eerst opnemen tegen Stefanos Tsitsipas en Alexander Zverev, de belangrijkste outsiders van het toernooi. Carlos Alcaraz, die in Madrid nog als winnaar uit de bus kwam, zal er door een blessure niet bij zijn.

Na zijn heroïsche partij in Madrid tegen Nadal, zal David Goffin ook in Rome zijn opwachting maken.

Naast het ATP-toernooi voor de mannen, wordt deze maand ook het WTA-toernooi van Rome voor de vrouwen afgewerkt. Daar is de Poolse Iga Swiatek dé favoriet om zichzelf op te volgen. Swiatek staat momenteel op de eerste plaats in de wereldranglijst, maar zag zich vorige week toch genoodzaakt om zich terug te trekken uit de Madrid Open en dat wegens een vervelende schouderblessure. Swiatek komt evenwel met opgeheven hoofd aan in Rome want ze won dit jaar al vier tennistoernooien op rij. De enige speelsters die Swiatek van de eindwinst kunnen houden zijn Paula Badosa en Simona Halep. Wat de Belgische vrouwen betreft zal Elise Mertens er dit jaar niet bij zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top