Proximus ePro League: Club Brugge, KRC Genk, KAA Gent en Standard de Liège naar halve finales

Nieuws |

Deze woensdagnamiddag werden de kwartfinales gespeeld van de Proximus ePro League, ons nationaal FIFA-kampioenschap. Die had heel wat verrassingen in petto. Aan het einde werden de vier teams bekendgemaakt die de halve finales zullen spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De spanning stijgt naarmate de Proximus ePro League vordert. Na 17 dagen van het reguliere seizoen, waarin de 18 clubs in onze nationale voetbalcompetitie hun kleuren verdedigden, is de play-off fase eindelijk begonnen.

De eerste wedstrijd van de namiddag ging tussen Rudi Ekmen's Club Brugge, die vierde eindigde, en Renzo (Zulte Waregem), die zich als vijfde kwalificeerde. De wedstrijd kantelde al snel in het voordeel van Brugge, dat de eerste leg zonder veel moeite won met een zuivere 3-0. Een betere return match was niet genoeg voor Renzo. De tweede wedstrijd eindigde op 1-1, waardoor Rudi zijn ticket voor de halve finale veilig kon stellen.

Daarna was het de beurt aan de vertegenwoordigers van Standard de Liège en RSCA, ShadooW en Zak Bentato, om de kleuren van hun clubs te verdedigen. Die wedstrijd eindigde op een onwaarschijnlijke manier. ShadooW had de eerste leg comfortabel gewonnen. Zak werd in de terugmatch geconfronteerd met verbindingsproblemen na zijn eerste doelpunt, verliet de wedstrijd en zette zijn camera uit. Bedenkelijk gedrag, vooral in de eindfase van de competitie. Dankzij een forfaitscore kon ShadooW zijn weg naar de laatste vier vervolgen.

De derde wedstrijd van de dag was zonder twijfel de meest competitieve van de kwartfinales. De leider van het gewone seizoen, Gilles Bernard (KRC Genk), stond tegenover Renzo (KAS Eupen), achtste in de eindrangschikking. Hoewel we een dominante Gilles hadden verwacht, die een heel goed seizoen achter de rug heeft, moeten we toegeven dat Renzo ons wist te verrassen door zijn tegenstander in bedwang te houden. Na een 5-3 nederlaag wist die laatste een nipte 2-1 overwinning uit de brand te slepen. Helaas voor hem was dit niet genoeg: Gilles Bernard stootte door naar de halve finales. Een logische uitkomst gezien de prestaties van de eDevil gedurende het seizoen.

Alleen Emino Mercy (KAA Gent) en Optimum (Union Saint-Gilloise) bleven over in de laatste wedstrijd van de dag. De heenmatch werd grotendeels gedomineerd door Emino, die erin slaagde twee doelpunten te maken en geen tegengoals te incasseren. In de terugmatch deed Union de netten wel trillen. De achterstand op de tegenstander bleek echter te groot om te overwinnen: Emino wist in de tweede wedstrijd maar liefst vier doelpunten te maken.

Rudi Ekmen (eClub Brugge), Emino Mercy (KAA Gent), ShadooW (Standard de Liège) en Gilles Bernard (KRC Genk) blijven over als de laatste vier van dit Proximus ePro League seizoen. De halve finales worden op 11 mei gespeeld, opnieuw in een online format. Welke spelers winnen een plaats in de grote finale en maken kans op het Belgisch kampioenschap en een plaats in de play-offs van de FIFA Global Series, het officiële wereldcircuit van EA Sports? 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top