FUT: Ontdek het "Team of The Season" 2022 van de community!

eFoot |

Terwijl het Team of The Season-evenement nu pas van start is gegaan in FIFA 22, werd begin vorig weekend ook het door de community gekozen team bekendgemaakt. Met nog maar eens een Belg in de ploeg...

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke doorgewinterde FIFA Ultimate Team-speler kent het Team of The Season. TOTS is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste gebeurtenissen van elke editie van het spel. De ontwikkelaars stellen elk jaar een aantal Teams of The Season samen, bestaande uit spelers die hun stempel hebben gedrukt op het afgelopen seizoen in elk van de grote Europese competities.

Onder meer de Bundesliga, La Liga en de Premier League hebben hun eigen selectie van topspelers. Elke geselecteerde speler krijgt dus een nieuwe kaart in het spel, met over het algemeen versterkte statistieken, en wordt zo felbegeerd voor elke gamer die zijn ploeg wil samenstellen. 

Maar zoals gezegd, wordt dit droomelftal systematisch geselecteerd door de ontwikkelaars zelf. Om de fans wat meer bij het proces te betrekken, besloten de ontwikkelaars de community een stem te geven in de selectie van het Team of The Season. Op 17 april werd een drie dagen lange poll gehouden.

Op 29 april maakte EA Sports de samenstelling van dit team van sterren eindelijk officieel bekend:

Doelman

G: Hugo Lloris 95 - Tottenham Hotspur

Verdedigers

DG: Tyrick Mitchell 88 - Crystal Palace
DC: Aymeric Laporte 94 - Manchester City
DC: Jean-Clair Todibo 88 - OGC Nice
DC: Conor Coady 89 - Wolves
DC: Tino Livramento 88 - Southampton

Middenvelders

DC: Fred 91 - Manchester United
MC: Maxence Caqueret 90 - OL
LH: Yannick Carrasco 92 - Atletico Madrid
MD: Serge Gnabry 92 - Bayern München
MDC: John Mcginn 90 - Aston Villa

Aanvallers
AT: Wilfried Zaha 92 - Crystal Palace
BU: Luis Suarez 96 - Atlético Madrid
BU: Gerard Moreno 90 - Villareal
BU: Karim Adeyemi 89 - RB Salzburg

Zoals je ziet, heeft slechts één Belg de XI van de community gehaald: Yannick Carrasco, middenvelder van Atlético de Madrid, waar hij een geweldig seizoen achter de rug heeft. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top