Moeskroen betaalt achterstallige lonen, maar zoekt nog steeds naar overnemer: "Slechts één bod binnen"

D1B Pro League | Tovert RE Moeskroen nog een wit konijn uit de hoed tegen 10 mei? Op die datum wordt er een uitspraak verwacht in de procedure die de Henegouwers aanspanden tegen de Licentiecommissie via het Belgisch Centrum voor de Sportarbitrage. De club liet alvast weten dat het alle achterstallige betalingen weg heeft gewerkt én dat er nog steeds hard gewerkt wordt aan een overname van de club.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Via een officieel communiqué liet de club weten dat het de lonen van de clubleden heeft betaald voor de maanden maart en april. Het bestuur van Moeskroen wil zo aantonen dat er toch nog steeds een bepaalde continuïteit heerst binnen de club. Al was het natuurlijk niet voor het eerst dat de spelers en de stafleden dit seizoen langer op hun loon moesten wachten.

Opvallend genoeg blijft Moeskroen de schuld vooral bij haar voormalige moederclub Lille OSC én bij de coronacrisis leggen. "We werden ernstig verzwakt door de gezondheidscrisis en door het plotse beëindigen van het samenwerkingsakkoord met Lille OSC. Hierdoor zijn we nu afhankelijk van het al dan niet vinden van een geschikte overnemer."

Met nog een kleine week voor de boeg is die zoektocht nog volop gaande. "We kregen momenteel één ernstig bod binnen", klinkt het. "Veel investeerders worden evenwel afgeschrikt door de strafrechterlijke procedure die momenteel nog tegen de club loopt en hen imagoschade kan opleveren."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top