Wanneer waarheid gekker is dan fictie: ‘#SalePute’ en ‘The Hunting’ maken online grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar

Films | Seksuele intimidatie kan overal gebeuren: op het werk, op straat, op online sociale media. Slachtoffers kunnen maar moeilijk ontsnappen aan de alomtegenwoordige platforms. In het aanbod van Proximus zijn momenteel de serie ‘The Hunting’ en documentaire ‘#SalePute’ te vinden, twee werken die het onderwerp meer bespreekbaar willen maken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

#SalePute

In deze documentaire gaan makers Florence Hainaut en Myriam Leroy diep in op de cyberpesterijen die voor talloze vrouwen dagelijkse kost zijn. Volgens een rapport van de VN zijn maar liefst 73 procent van de vrouwen er al eens slachtoffer van geworden. In ‘#SalePute’ doen ze hun verhaal. Aan de hand van getuigenissen tonen de twee Belgische journalisten hoe het schonere geslacht ook achter een computerscherm niet gespaard blijft van intimidatie.

Het internet is een manier geworden waarop vrouwenhaters anoniem levens kunnen verwoesten en dat heeft een impact op veel levens. De twee filmmaaktsters, die persoonlijk ervaarden hoe het is om het mikpunt te worden van cyberpesters, proberen een oplossing te vinden voor de negatieve spiraal waar het internet in lijkt te zitten. Hun boodschap is er een van hoop voor de toekomst en een wens dat bewegingen als #MeToo echt iets kunnen veranderen. Het fenomeen wordt al te vaak gebanaliseerd, maar is wel nefast voor het zelfvertrouwen van de slachtoffers. En dat moet stoppen.

‘#SalePute’ is vanaf vandaag beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Hunting

In miniserie ‘The Hunting’, die vanaf vandaag op Pickx+ te zien is, zien we in vier afleveringen hoe sexting uit de hand kan lopen. Pikante beelden en berichtjes, websites met twijfelachtige bedoelingen die onder leerlingen worden gedeeld… de serie haalt alles uit de kast om de risico’s, maar ook de mogelijke aanpakken te tonen. De serie wordt op Pickx+ overigens vergezeld door ene pre- en postshow waarin presentatrice Evy Gruyaert in gesprek gaat over de onderwerpen die in de serie te zien zijn.

Lees hier meer over de serie ‘The Hunting’.

'The Hunting’ is vanaf 4 mei beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top