One day, one goal: de raket van Delaney tegen Club Brugge in de Champions League

UEFA Champions League | In 2016 kreeg Club Brugge in een groepswedstrijd van de Champions League een pandoering van FC Kopenhagen. Nadat blauw-zwart al een owngoal had geïncasseerd, sloeg Thomas Delaney de Bruggelingen helemaal ko met een meesterlijke goal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2016 keerde Club Brugge voor het eerst sinds 2005 terug naar de groepsfase van de Champions League, na elf jaar. Enkele maanden eerder had de club uit het Venetië van het Noorden onder Michel Preud'homme zijn veertiende landstitel weggekaapt.

In de Champions League waren de Bruggelingen in een moeilijke poule ondergebracht met Leicester City, de Engelse landskampioen, FC Porto en FC Kopenhagen. Club leek niet kansloos, maar in werkelijkheid werd het al snel duidelijk dat blauw-zwart weinig in de pap te brokken had. Na een 3-0-nederlaag tegen Leicester in hun openingswedstrijd trokken de Bruggelingen nu al onder druk naar Denemarken.

Heerlijke pegel

In Kopenhagen begon Club strijdvaardig. De eerste kans van de wedstrijd was voor goudhaantje José Izquierdo. Daarna staken ook de Denen de neus aan het venster en dwongen ze Ludovic Butelle tot een redding. Na de pauze kantelde de wedstrijd in het nadeel van de Bruggelingen. Stefano Denswil, die nochtans niet onder druk stond, beroerde de bal volledig verkeerd en schoof het leer in zijn eigen doel.

Blauw-zwart bracht zichzelf in de problemen en geraakte niet meer uit de penarie. Net na het uur pakte Butelle nog een penalty, maar Thomas Delaney zou de score alsnog verdubbelen. En hoe. Een afvallende bal belandde in zijn voeten op zo’n 25 meter van de Brugse kooi, waarna de aanvoerder van de Lions een wonderlijk schot afvuurde. Butelle kon alleen maar toekijken hoe de kruisraket via de paal in de bovenhoek zoefde.

Op twee na mooiste doelpunt

Vijf minuten later maakte Federico Santander er 3-0 van en was het boeken toe voor Club. In het slot legde Mathias Jorgensen de 4-0-eindstand vast. De slechte start van Brugge hypothekeerde de rest van zijn Europese campagne, die rampzalig verliep. De troepen van Preud'homme leden nog vier nederlagen en verlieten het kampioenenbal met een pijnlijke score van nul punten

Delaney en zijn team misten nipt de kwalificatie voor de volgende ronde. Ze stroomden door naar de Europa League, waar ze bij de laatste 16 werden uitgeschakeld door Ajax. Op het einde van het seizoen verliet Delaney, wiens doelpunt tegen Club werd uitgeroepen tot het derde mooiste doelpunt in de Champions League van dat seizoen, zijn geliefde club voor Duitsland. Na passages bij Werder Bremen en Dortmund speelt de Deense international nu voor Sevilla.

Ben je een fan van deze reeks? Lees over de prachtige lob van Sebastien Pocognoli tegen Lierse.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top