Amadou Onana: van het middenveld van Lille naar het Eurovisiesongpodium?

Ligue 1 | De 20-jarige Amadou Onana is één van de meest besproken Belgische beloften van de laatste jaren na een zeer goed seizoen met Lille. De middenvelder heeft onlangs een ander talent onthuld: zingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De jonge Belg geldt als één van de rijzende sterren bij Lille. De 20-jarige Amadou Onana is bezig aan een uitstekend seizoen in de Ligue 1 nadat hij een jaar in de Duitse tweede divisie had vertoefd bij Hamburg. Dit seizoen heeft hij al 39 wedstrijden gespeeld - waarvan 13 als starter - in alle competities. Een duidelijk teken van het vertrouwen dat de regerende Franse kampioen in Onana heeft voor de toekomst.

De Belg beschikt over een onbetwistbaar talent en kwaliteiten die voor elk team van onschatbare waarde zijn. In de Champions League, waar hij met LOSC de laatste 16 bereikte, toonde hij al een staaltje van zijn kunnen. De aanvoerder van de Diablotins heeft een nogal atypisch profiel dat fysiek spel, verdedigende vaardigheden en goed voorwaarts spel combineert.

Verborgen talent

Maar Onana is duidelijk niet alleen een zeer goede voetballer. In het programma 'Around The Goal', waarin hij uitgebreid sprak over zijn leven en persoonlijkheid, onthulde de voormalige Anderlecht- en Zulte Waregem-speler een van zijn andere talenten: zingen. De speler legde uit dat muziek een passie is waarmee hij ontsnapt aan de dagelijkse sleur en aan iets anders dan voetbal denkt.

Het programma sloot af met een videoclip, opgenomen in het Forum de Liège, waarin de Diablotin het lied ‘Maman j'ai mal’ covert van de Franse artieste Eva, met wie hij bevriend is. Hoewel het aanvankelijk een beetje vreemd is om de middenvelder in een dergelijke omgeving te zien, was zijn stunt klaarblijkelijk een succes. Zou hij op een dag Jérémie Makiese kunnen opvolgen op als Eurovisiesong-inzending? Aan jou om te oordelen...

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top