Wordt Theo Bongonda de nieuwe supersub van Racing Genk?

Jupiler Pro League | Genk-coach Bernd Storck wachtte afgelopen weekend tot de 78e minuut om Theo Bongonda te laten invallen tegen KV Mechelen. Die scoorde vervolgens twee doelpunten waardoor er steeds meer naar de Congolees wordt gekeken als supersub. Maar ziet hij dat zelf ook zo?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zoals bij elke club heeft ook Bernd Storck, de trainer van Racing Genk, van zijn clubbestuur het mandaat gekregen om de spelerskern zo goed mogelijk te benutten. Dat wil volgens Storck zeggen dat sommige spelers al vanaf de eerste minuut op het veld zullen staan, terwijl anderen de bank moeten warmhouden om op een later moment de match open te breken. Theo Bongonda is zo’n speler. Hij brak dit weekend de ban voor Genk met twee doelpunten en dat pas na zijn late invalbeurt in minuut 78.

Bongonda heeft er enkele mindere weken opzitten dus is het op zich niet onlogisch dat Storck zijn dribbelvaardige vleugelspeler tegen Mechelen op de bank posteerde. Hij gelooft echter nog steeds in de Congolees, maar dan meer in de rol van supersub. Die rol heeft hij immers al meerdere keren tot een goed einde gebracht.

Kwaliteiten in overvloed

Want ook als invaller is het zo klaar als een klontje dat Theo Bongonda over heel wat kwaliteiten beschikt. Hij is snel, hij is technisch en hij leest het spel bijzonder goed en daarmee kan je elke tegenstander pijn kan doen. Zeker als die tegenstander vermoeid is of er mentaal onderdoor gaat tijdens een wedstrijd zoals dat bij KV Mechelen, na de 2-1 van Bongonda (80’), het geval was. We vermoeden overigens dat trainer Storck hetzelfde gameplan gaat hanteren tegen Sporting Charleroi.

Een te groot ego?

Maar ziet Bongonda een rol als invaller zelf wel zitten? We menen te denken van niet. De speler brieste na afloop van de wedstrijd tegen Mechelen immers zijn ongenoegen uit tegenover de talloos aanwezige pers over het bankzittersstatuut en hierdoor werd nogmaals duidelijk dat het ego van Bongonda wellicht te groot is om zich te vereenzelvigen met de rol van supersub. Of Bongonda’s uitlatingen ook het gewenste effect zullen hebben, valt nog af te wachten.

Want Bernd Storck staat immers bekend als een trainer die niet snel van zijn ideeën afstapt en de man heeft de mindere prestaties van Bongonda van de afgelopen maanden nog vers in het geheugen zitten. Als de Congolese dribbelaar echt opnieuw een vaste waarde wil worden in de kern van Genk, dan dient hij komaf te maken met het verleden en zijn spelniveau danig op te krikken.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, inclusief de match tussen Sporting Charleroi en Racing Genk vrijdag 6 mei om 20u45, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top