Virginie Efira is dit jaar ceremoniemeester op het filmfestival van Cannes

Films | De Belgische actrice Virginie Efira presenteert de openings- en slotceremonie van het 75ste Filmfestival van Cannes. Het perfecte excuus voor Proximus Pickx om terug te komen op enkele van de hoogtepunten uit de carrière van de vrouw die van 17 tot 28 mei nog vaak in de spotlights zal staan op het festival.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De openings- en slotceremonie van het 75ste Filmfestival van Cannes zullen dit jaar gepresenteerd worden door de Frans-Belgische actrice Virginie Efira. Het zal geenszins haar debuut zijn op La Croisette. Met films als ‘Elle’, ‘Sibyl’ en ‘Benedetta’ mocht ze er al de rode loper sieren. Proximus Pickx blikt met plezier terug op enkele van haar strafste rollen.

Adieu les cons

Suze Trappet is 43 jaar oud. Wanneer ze te weten komt dat ze ernstig ziek is, gaat ze op zoek naar het kind dat ze moest afstaan toen ze 15 jaar oud was. Wat volgt is een dolle tocht, waarin ze geflankeerd wordt door een komisch duo, gedragen door Albert Dupontel.

Die laatste nam ook plaats in de regisseursstoel. Na ‘Au-revoir, là-haut’ bevestigde hij zijn status met deze succeskomedie. Het geheim zit in de dialogen, die ons weten te raken zoals alleen Dupontel dat kan. Virginie Efira doet het dan weer uitstekend in de hoofdrol.

‘Adieu les cons’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Madeleine Collins

Iedereen houdt wel eens iets geheim. Ook Judith, die zich ook wel de naam Margot aanmeet, heeft haar geheimen groot en klein. Ze heeft een dubbelleven bij twee families in twee verschillende landen. In Frankrijk is ze gehuwd met Melvil (Bruno Salomone), een dirigent met wie ze twee adolescente kinderen heeft. In Zwitserland deelt ze dan weer haar leven met Abdel (Quim Gutierrez), een koerier met een specialisatie in kunstwerken. Met hem voedt ze een dochtertje op. Constant reist ze tussen de twee levens. Haar afwezigheid verklaart ze aan de hand van haar job als vertaalster. Maar dan stort alles in elkaar. Ze ziet geen andere uitweg dan op de vlucht slaan.

De psychologische thriller is van de hand van Antoine Barraud, die voor ‘Madeleine Collins’ al twee andere langspelers inblikte. En voor zijn hoofdrol kon hij zich geen betere actrice voorstellen dan de Belgische Virginie Efira. Het immorele, maar fascinerende en charismatische personage zit haar als gegoten.

‘Madeleine Collins’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Benedetta

Het mysterieuze historische drama ‘Benedetta’ speelt zich af aan het einde van de 17e eeuw in Toscane, Italië. Al vanaf jonge leeftijd heeft de knappe non Benedetta Carlini religieuze visioenen en lijkt ze wonderen te kunnen verrichten. Haar komst in het klooster in Pescia heeft dus een grote impact. Buiten woedt de pest, maar de Kerk maakt zich meer zorgen om Benedetta. Zijn haar visioenen echt of houdt ze de wereld voor de gek?

Deze film werd eerst voorgesteld in Cannes vorige zomer en was in de running om de Palme d’Or te winnen. Het verhaal is een adaptatie van de roman ‘Soeur Benedetta, entre sainte et lesbienne’ door filmmaker Paul Verhoeven. Daarin speelt Virginie de hoofdrol naast Daphné Patakia, ook een Belgische.

‘Benedetta’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Don Juan

Dit jaar presenteert Virginie Efira in Cannes overigens niet alleen de openings- en slotceremonie, maar ook de nieuwe film 'Don Juan'. Regisseur van dienst is de Franse filmmaker en acteur Serge Bozon. In de hoofdrollen zien we, naar Virginie, Tahar Rahim, die bekend is van de Netflix-serie 'The Serpent' en de Franse zangeres Jenny Beth. De film gaat over een moderne Don Juan, en dat is in 2022 geen rokkenjager die elke vrouw in zwijm doet vallen met zijn zwoele blik, maar wel een man die geobsedeerd is door één vrouw: degene die hem verliet.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top